Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Snygg, vattentålig design.
  • Ljud i 360 grader.
  • Tillverkad av återvunnen plast.
  • Bra batteritid.

Nackdelar

  • Basen är nästan för djup.
  • Ljudet kunde varit krispigare.

Specifikationer

Mått: 19,4 x 14,2 x 14,2 cm
Vikt: 2,2 kg
Material: Återvunnen plast
Vattentålig: IPX5
Ljudvinkel: 360 grader
Batterikapacitet: 12 000 mAh
Speltid (normal ljudstyrka): 12 timmar
Laddningstid: 3 timmar
Anslutningar: AUX/NFC/Bluetooth
Mikrofon: Ja

Ett sladdfritt liv, det är väl ändå något vi alla önskar oss innerst inne? För vem orkar hålla på att reda ut trassliga sladdar, riskera att mormor snubblar på dem och hela tiden vara beroende av ett eluttag? Inte vi, och förmedlingen inte du heller.

Låt oss presentera Sound Master 2, en trådlös högtalare från Wavell som inte bara är riktigt läcker med sin stilrena design, utan som också bjuder på en generös batteritid på upp till 12 timmar. Oavsett om du ska ha förfest i trädgården, hänga vid poolen med vännerna eller bara vill lyssna på ett sommarprat i hängmattan kan Sound Master 2 göra ditt liv både enklare och bättre.

Vi har testat den här trådlösa högtalaren och tycker att den uppfyller våra krav på flera viktiga punkter. Men det finns också några saker som drar ner vårt betyg. Läs hela vårt omdöme innan du bestämmer dig för att beställa Wavells Sound Master 2!

Wavell Sound Master 2
Sound Master 2 från Wavell är en elegant trådlös högtalare med upp till 12 timmars batteritid som passar lika bra i hemmet som i trädgården.

Minimalistisk, vattentålig design av återvunnen plast

Sound Master 2 bjuder på en väldigt enkel och stilren design med rundade former. I dagsläget finns den bara i svart, vilket inte gör oss någonting, även om det förstås hade varit roligt med åtminstone ett till färgval (gärna i en ljusare nyans). Själva högtalaren känns i övrigt mycket rejäl och kvalitativ – den väger trots allt lite över 2 kg så den är ganska tung – och vi gillar även den greppvänliga ytan.

En annan sak vi vill lyfta när det kommer till själva konstruktionen är att Sound Master 2 är tillverkad av återvunnen plast, vilket känns helt rätt i tiden. Dessutom är designen IPX5-klassad, så lite vattenstänk eller regn är inga problem för den här högtalaren. Tänk dock på att den inte är helt vattentät, så undvik att ha den i blötan om du inte behöver.

Kontrollpanelen hittar du på ovansidan av högtalaren i form av en läcker touchdisplay som bidrar till högtalarens minimalistiska intryck. Via den kan du justera volymen samt starta och pausa musiken, men dessvärre kan du inte använda den för att byta låt. Det får du istället göra via den enhet som är ansluten till högtalaren, exempelvis din mobil eller dator. Även därifrån kan du förstås pausa, starta och ändra volym.

Istället för vanliga knappar har Sound Master 2 en läcker touchdisplay som täcker i princip hela ovansidan av högtalaren.

Vidare fungerar själva bluetooth-kopplingen klockrent. Det är å andra sidan något vi förväntar oss av en högtalare i den här prisklassen som dessutom har stöd för den senaste Bluetooth-standarden (5.0). Sound Master 2 ansluter till våra enheter utan problem och har aldrig tappat kopplingen när vi och våra testpiloter använt den i hemmet.

Ljud i alla riktningar

Något vi gillar extra mycket med Sound Master 2 är dess 360-graders ljudvinkel. Det innebär helt enkelt att ljudet strömmar ut i alla riktningar för att på så sätt fylla hela rummet och inte bara en del av det.

En annan finess som vi tror att många kommer att uppskatta är stereofunktionen, som tillåter dig att parkoppla två Sound Master 2. Perfekt om du vill placera en högtalare i köket och en annan i sovrummet, men ändå lyssna på samma musik. Eftersom de två högtalarna synkroniseras automatiskt behöver du dessutom bara styra en av dem så följer den andra efter. Riktigt smart.

När det kommer till ljudkvaliteten är den helt okej. Inuti Sound Master 2 finns totalt fem aktiva högtalarenheter – fyra stycken tweeters (alltså diskanthögtalare) och en subwoofer – som tillsammans skapar en hyfsat bra ljudbild. Basen är fyllig, vilket många förstås gillar, men ibland kan den faktiskt ta över lite för mycket. Vid ett tillfälle fick en av våra testpiloter till och med stänga av högtalaren när de befann sig på ett kontorshotell eftersom basen hördes in till kontoret bredvid, även när volymen var väldigt låg.

Om du inte ställer skyhöga krav på ljudet kommer du med största sannolikhet tycka att mellanregistret och diskanten låter bra. Men då vi testat flera högtalare tidigare kan vi inte säga att ljudet mäter sig med modeller från lite mer kända märken. När vi lyssnar på låtar med många instrument (”I still haven’t found what I’m looking for” med U2 är ett bra exmepel) saknar vi till exempel lite av den där krispigheten. Här upplever vi att ljudet i Sound Master 2 är aningen mer burkigt.

Lyssna trådlöst i upp till 12 timmar

Nu har det blivit hög tid att undersöka batteritiden. Wavell Sound Master 2 är utrustad med ett kraftfullt 12 000 mAh-batteri som ger upp till 12 timmars lyssning med normal ljudstyrka. Det tycker vi är bra, även om det förstås inte kan mäta sig med modeller som JBL Boombox 3 (upp till 24 timmar). Däremot är batteritiden faktiskt bättre än i både Sonos Move och Roam, som båda ligger på dryga 10 timmar.

Att ladda upp Sound Master 2 tar inte mer än ett par timmar, ungefär tre stycken för att vara exakt. Och detta gör du enkelt med den medföljande USB-C-sladden.

För att ladda upp Sound Master 2 använder du den medföljande USB-C-kabeln.

Få pengarna tillbaka om du inte är nöjd

Känner du dig osäker på om Wavells Sound Master 2 är för dig? Inga problem, för Wavell erbjuder faktiskt 30 dagars nöjdkundgaranti. Det betyder att du kan klicka hem högtalaren och testa den i 30 dagar. Skulle du mot all förmodan inte vara nöjd kommer Wavell att hjälpa dig med returneringen. Tänk dock på att vara rädd om både högtalaren och förpackningen under denna tid – om de inte är i gott skick finns risken att Wavell inte kan ta emot produkten.

Vårt omdöme av Sound Master 2

Wavell Sound Master 2 är en riktigt bra högtalare på flera sätt. Vi gillar framför allt den stilrena designen, som faktiskt påminner lite om Apples betydligt dyrare HomePod 2, och att konstruktionen är tillverkad av återvunnen plast. Att den också tål vatten förstås är ytterligare ett plus, särskilt eftersom man med säkerhet kommer att vilja använda den här högtalaren utomhus under årets varma månader.

test av Wavell Sound Master 2

Batteritiden är bra och vi gillar att man kan parkoppla två högtalare för att lyssna i stereo. Konceptet med ljud i 360 grader uppskattas också, däremot tycker vi att ljudkvaliteten lämnar lite att önska. Det finns förbättringsmöjligheter både vad gäller basen och diskanten, men personer som inte är så petiga kommer förmodligen att bli nöjda med ljudet. Lyckligtvis erbjuder ju Wavell 30 dagars nöjdkundgaranti, så det finns egentligen inget att förlora på att beställa hem Sound Master 2 och se om den passar dina lyssningsbehov!

Slutbetyg

Ljudkvalitet7,6
Design och storlek8,0
Funktioner8,1
Användarvänlighet8,3
Batteritid7,9
Totalbetyg8,0
Sound Master 2 får betyget 7,9 av oss. Vi gillar designen, användarvänligheten och konstruktionen, men tycker att ljudkvaliteten kunde varit aningen bättre för det priset.

Vanliga frågor

Tål Wavell Sound Master 2 vatten?

Javisst, den är IPX5-klassad så den klarar lite vattenstänk eller regn utan att gå sönder. Den är dock inte vattentät och ska därför inte lämnas i blötan längre stunder.

Vad innebär 360-graders ljud?

Det betyder att ljudet som kommer ut ur högtalaren skickas i alla riktningar för att nå hela rummet.

Hur länge behöver jag ladda Sound Master 2?

En fulladdning tar ungefär 3 timmar.

Erbjuder Wavell någon garanti?

Ja, du får alltid 30 dagars nöjdkundgaranti så att du kan skicka tillbaka Sound Master 2 om du inte är nöjd.