Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Mycket säng för pengarna.
  • Temperaturreglerande resårmadrass.
  • Busenkel att montera.
  • Ger ett mycket bra stöd.
  • 100 nätters provsömn.

Nackdelar

  • Bara fem komfortzoner.
  • Flip-bäddmadrassen kunde varit bättre.
  • Inte möjligt att välja fasthet själv.

Specifikationer

Mått: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm
Höjd: 69 cm (Diamond), 66 cm (Flip)
Färger: Mörkgrå, beige, ljusgrå
Antal komfortzoner: 5 st
Certifieringar: OEKO-TEX® Standard 100
Garanti: 10 år

Tyska Emma är främst kända för sina prisbelönta resårmadrasser, men sedan en tid tillbaka tillverkar de även sina helt egna kontinentalsängar. Kort sagt riktar de numera in sig på allt som har med en god natts sömn att göra.

Vi har fått möjlighet att testa en av Emmas bästsäljande kontinentalsängar med den prisbelönta resårmadrassen Diamond. Och med tanke på hur nöjda vi själva var med resårmadrassen kanske ni förstår att våra förväntningar på kontinentalsängen var mycket höga. Lyckligtvis sviker inte Emma oss den här gången heller.

Kontinentalsängen Emma Diamond har Emmas prisbelönta resårmadrass som vi testat tidigare.
Kontinentalsängen Emma Diamond har Emmas prisbelönta resårmadrass som vi testat tidigare.

Busenkel att montera

Att Emmas produkter håller hög kvalitet är vi mycket väl medvetna om sedan tidigare (deras madrasser är faktiskt bland de bästa vi testat). Och deras kontinentalsängar är – som förväntat – inget undantag.

När vi packar upp Diamond-sängen märker vi direkt att det här är en lyxig säng av gedigna material. Dessutom levereras den komplett med både sängbotten, resårmadrass, ben, bäddmadrass och sänggavel ingår i köpet – något man inte alltid kan ta för givet när det gäller dagens kontinentalsängar.

Något annat vi uppskattar är hur smidig Emmas kontinentalsäng är att montera. Vi behöver bara skruva fast benen på sängbottnen och sätta ihop sängarna med förbindningsstycket så att de inte glider isär. Därefter placerar vi resårmadrassen i det medföljande skyddet, lägger den ovanpå resårbottnarna och avslutar med bäddmadrassen. Sänggaveln skjuter vi in i skenorna som finns på sängstommen, vilket också hjälper till att hålla resårbottnarna på plats. Hur enkelt som helst.

Emmas säng är busenkel att montera och kommer med alla delar du behöver - ben, bäddmadrass, resårmadrass, resårbotten och sänggavel.
Emmas säng är busenkel att montera och kommer med alla delar du behöver – ben, bäddmadrass, resårmadrass, resårbotten och sänggavel.

Vi upplever inte heller någon doft när vi packar upp de olika delarna, något som vi har gjort tidigare när vi testat Emma Diamond bäddmadrass. Och skulle du känna en doft är det bara att vädra i rummet några timmar så försvinner den.

Tillverkad av gedigna material

Själva resårbottnen är tillverkad av björk och består av en blandning mellan bonell- och pocketfjädrar. Bonellfjädrar är den vanligaste typen av resår som finns i de flesta sängbottnar, medan pocketfjädrarna är speciellt utformade för att stå emot slitage och minska ljudet inifrån madrassen. De har dessutom extra många stödpunkter, vilket gör att bottnarna bättre kan arbeta tillsammans med resårmadrassen för att forma sig efter just din kropp.

Vi upplever i övrigt sängen som mycket stabil och gillar att den finns i storlekarna 140 x 200 cm, 160 x 200 cm och 180 x 200 cm. Höjden varierar beroende på vilken bäddmadrass du väljer, men det skiljer bara 3 cm – med Diamond blir den 69 cm hög och med Flip 66 cm.

Testvinnande resårmadrass

Resårmadrassen som ingår är Emmas storsäljare Diamond, som blivit utsedd till bäst i test av Testfakta, och som även står som vinnare i vår egen sammanställning av resårmadrasser. Den är 25 cm tjock med fem komfortzoner och över 300 pocketresårer som är utformade för att ge ett så bra stöd som möjligt, oavsett hur vi sover.

Emmas 25 cm tjocka Diamond-resårmadrass ger oss ett riktigt bra stöd när vi sover.
Emmas 25 cm tjocka Diamond-resårmadrass ger oss ett riktigt bra stöd när vi sover.

Det som gör just den här resårmadrassen så speciell i våra ögon är dock Emmas Diamond Degree®-teknologi. Den här spännande tekniken gör nämligen att materialet i madrassen leder bort överskottsvärme, så att du håller dig sval genom natten. Enkelt förklarat håller madrassen samma temperatur som din kropp, istället för att värmen från madrassen riktas tillbaka på huden. Vi tycker att den här tekniken fungerar väldigt bra – klimatet i sängen blir verkligen mycket behagligare. Dock spelar förstås även bäddmadrassen en viktig roll i det hela. Men mer om det lite senare.

Att resårmadrassen bara har fem komfortzoner tycker vi dock är lite synd (med betoning på lite) – det hade varit optimalt med sju. Antalet komfortzoner påverkar nämligen hur flexibel madrassen är och ju fler zoner den har, desto bättre stöd ger den. Fler zoner är alltså att föredra om du till exempel har ryggbesvär och vill vara säker på att din kropp får det stöd den behöver.

En av våra testpiloter som länge haft problem med smärta och spänningar i nacke och rygg menade att den överlägset bästa kombinationen för henne var en sjuzonig resårmadrass från IKEA i kombination med Emmas bäddmadrass Diamond. Men för dig som inte har några nack- och ryggsmärtor tror vi absolut att resårmadrassens fem zoner kan kännas väldigt behagliga.

Välj bäddmadrass själv

Som vi nämnde tidigare ingår en bäddmadrass när du köper Emmas kontinentalsängar, och du har dessutom möjlighet att välja mellan två olika modeller: Diamond och Flip.

Bäddmadrassen Diamond har vi testat tidigare och är utan tvekan vår favorit. Den är 9 cm tjock och precis som resårmadrassen är den tillverkad av Emmas Diamond Degree®-material som gör att du inte svettas lika mycket under natten. När vi testat att sova med den här bäddmadrassen i Emmas kontinentalsäng hamnar vi faktiskt i djupsömn snabbare och stannar där längre (något vi kunnat mäta med hjälp av en smartwatch).

Emma Diamond-bäddmadrass är tjockare än Flip och är tillverkad av samma Diamond Degree®-material som resårmadrassen.
Emma Diamond-bäddmadrass är tjockare än Flip och tillverkad av samma Diamond Degree®-material som resårmadrassen.

Med sina 5 cm är Flip en lite tunnare bäddmadrass som vi inte tycker känns riktigt lika lyxig som Diamond, och det är den ju för den delen inte heller. Något vi däremot gillar är att den är vändbar med två olika sidor: en med HRX-skum som är fastare och en med Airgocell-skum som är mjukare.

Vi tycker överlag att Flip är skön att sova på, men vi märker inte någon jättestor skillnad mellan de två sidorna, vilket förmodligen har att göra med att madrassen är så pass tunn. Men det här kan förstås variera beroende på hur känslig man är för just detta. Vi upplever också att Flip inte andas riktigt lika bra som Diamond, vilket kan vara värt att ha i åtanke om du lätt blir varm på nätterna.

Bäddmadrassen Flip har två olika sidor - en tjockare och en mjukare – men känns överlag inte riktigt lika kvalitativ som bäddmadrassen Diamond. OBS! Märkena på resårmadrassens överdrag kommer från en katt och beror inte på slitage.
Bäddmadrassen Flip har två olika sidor – en tjockare och en mjukare – men känns överlag inte riktigt lika kvalitativ som bäddmadrassen Diamond. OBS! Märkena på resårmadrassens överdrag kommer från en katt och beror inte på slitage.

Ett bra val för dig som gillar fastare sängar

Vi sover väldigt bra i Emmas kontinentalsäng Diamond – det här är en otroligt skön säng som ger oss ett riktigt bra stöd, både för nacke och rygg (framför allt med Diamond-bäddmadrassen). Diamond Degree®-skummet och de där extra centimetrarna ger oss verkligen det där lilla extra som vi tycker att Flip saknar.

Värt att nämna är dock att Diamond är en förhållandevis fast kontinentalsäng, oavsett vilken av bäddmadrasserna du väljer. Och du kan dessutom inte välja fasthet själv som du kan med många andra kontinentalsängar. Så föredrar du att sova mjukt är det här med andra ord kanske inte sängen för dig.

Vårt omdöme av Emma Diamond kontinentalsäng

Emma kontinentalsäng Diamond är precis vad vi förväntade oss att den skulle vara – en snygg och lyxig kvalitetssäng som vi sover riktigt skönt i. Vi gillar framför allt den temperaturreglerande tekniken i resårmadrassen och hur löjligt enkel sängen är att montera ihop. Att samtliga textilier är certifierade enligt OEKO-TEX® Standard 100 är också ett stort plus eftersom det visar att de inte innehåller några giftiga ämnen.

Emma Diamond kontinentalsäng test
Emma fortsätter att imponera på oss med sin snygga och bekväma kontinentalsäng. Vi tycker att den är ett bra och prisvärt val för de flesta, oavsett hur du sover.

Vidare kan vi bara hylla Emmas förmånliga köpvillkor – här får du alltid fri frakt, fri retur och 10 års garanti. Förutom det kan du testa kontinentalsängen hemma i 100 nätter för att bestämma dig om den passar just dig. Gör den inte det kan du bara skicka tillbaka den och få pengarna tillbaka. Men det tvivlar vi på att du kommer vilja göra.

Vi gillar ju att vara objektiva i våra omdömen och därför är det inte mer än rätt att vi också nämner några av sängens svagheter. Till exempel hade vi gärna sett att sängen hade sju komfortzoner istället för fem och det hade även varit bra att kunna justera fastheten i resårmadrassen. Dessutom är vi lite besvikna på Flip-bäddmadrassen, som inte känns i närheten lika lyxig som Diamond.
Överlag ser vi dock inga anledningar att inte rekommendera Emma Diamond kontinentalsäng, särskilt med tanke på hur mycket du faktiskt får för pengarna.

Slutbetyg

Resårmadrass:9,0
Flip bäddmadrass:7,5
Diamond bäddmadrass:9,0
Material:8,6
Montering:9,1
Design:8,9
Slutbetyg:8,7

Vanliga frågor

För vem passar Emmas kontinentalsäng Diamond?

Den här kontinentalsängen är ett utmärkt val för de flesta som föredrar lite fastare madrasser. Det är också en mycket prisvärd säng som ger dig mycket kvalitet för pengarna.

Hur många komfortzoner har Emma Diamond kontinentalsäng?

Sängen har fem komfortzoner, vilket är tillräckligt för de flesta. Om du däremot har problem med nacke och rygg kan en madrass med sju komfortzoner vara mer lämplig.

Kan jag välja fasthet på sängen själv?

Nej, det kan du tyvärr inte. Om du däremot väljer bäddmadrassen Flip kan du välja mellan en lite hårdare och en lite mjukare sida.

Hur vet jag om Emma Diamond passar mig?

Det bästa sättet att ta reda på om Emma Diamond passar dig är att beställa hem den och testa den i 100 nätter. Är du inte nöjd kan du skicka tillbaka den gratis och få pengarna tillbaka.

Vad får jag med när jag köper Emma Diamond kontinentalsäng?

I köpet får du med både sängbotten, resårmadrass, ben, bäddmadrass och sänggavel.