Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Stabil med bra stöd.
  • God andningsförmåga - blir inte svettig.
  • Mjukt OEKO-TEX®-certifierat tyg.
  • Avtagbart och tvättbart fodral.

Nackdelar

  • Kan ha en viss doft i början.
  • Fodral av syntetmaterial.
  • Kan upplevas som en aning hård av vissa.

Specifikationer

Fyllning: Diamond Degree, HRX
Tjocklek: 8 cm
Fodral: 98% polyester, 2% elastan
Tål tvättmaskin: Ja, fodral (40 grader)
Storlekar: 80 x 200 cm - 200 x 200 cm
Vikt: 8–17 kg

Det tyska företaget Emma har minst sagt tagit världen med storm. Få kan ha undgått deras hyllade madrasser och kontinentalsängar som verkar ha hjälpt tusentals användare att sova bättre.

Förutom sängar och resårmadrasser erbjuder Emma såklart även bäddmadrasser. Vi har fått möjlighet att testa en av deras bästsäljare Diamond, ett utmärkt komplement till resårmadrassen i samma serie (som vi också för övrigt testat med utmärkta resultat). Läs vidare för att ta del av vårt omdöme!

tetsar Emma Diamond bäddmadrass
Diamond bäddmadrass är en av Emmas bästsäljare.

En lyxig bäddmadrass på 8 cm

Emmas bäddmadrass levereras precis som deras resårmadrasser, det vill säga vakuumförpackade och ihoprullade. Det gör den extra smidig att hantera, även i mindre utrymmen som exempelvis trappuppgångar eller hissar.

Emma Diamond bäddmadrass i förpackning
Den smarta förpackningen gör Emmas madrasser enkla att hantera även i mindre utrymmen.

Vårt första intryck av Emma Diamond bäddmadrass är att den känns väldigt lyxig med en tjocklek på 8 cm och ett mjukt och skönt polyestertyg. Madrassen är dessutom förhållandevis tung, vilket tyder på att den är tillverkad av rejäla material, och materialen är OEKO-TEX® Standard 100-certifierade.

packning av Emma Diamond bäddmadrass
När du tar ut bäddmadrassen ur förpackningen får den sin normala form.

Något flera användare anmärkt på när det gäller just Emmas madrasser, både bäddmadrasser och resårmadrasser, är att de kan ha en viss doft när man packar upp dem ur förpackningen. Det var inget vi märkte när vi testade resårmadrassen ur samma serie, men med bäddmadrassen kände vi faktiskt av den omtalade doften.

Enligt Emma ska lukten försvinna av sig själv inom några dagar, men om den håller i sig kan du tvätta fodralet (det är nämligen avtagbart) och låta madrasskummet vädra utan det. Men det var inget vi behövde göra – vi öppnade bara fönstren i rummet och sedan försvann doften efter några timmar.

insida av Emma Diamond bäddmadrass
Fodralet är avtagbart och inuti finns ett extra tyglager som skyddar skummet.

Temperaturreglerande teknologi håller dig sval

Något som är ganska unikt med Emmas madrasser är dess temperaturreglerande teknologi. Diamond Degree-skummet är nämligen utformat med grafitpartiklar som effektivt transporterar bort fukt från kroppen för att hålla en behaglig temperatur hela natten. Bäddmadrassen har dessutom ett specialutformat fodral med betydligt bättre andningsförmåga jämfört med många konkurrerande bäddmadrasser.

mönster på bäddmadrassen
Det specialutformade, strukturerade fodralet med ökar andningsförmågan.

Att använda en temperaturreglerande madrass kan faktiskt ha stora effekter på din sömn. Forskning visar nämligen att det finns kopplingar mellan en högre kroppstemperatur och färre timmars sömn. Att hålla sig sval kan alltså vara ett sätt att förbättra djupsömnen, vilket i sin tur kan bidra till en rad andra positiva hälsoeffekter.

Vi gillar den temperaturreglerande tekniken och tycker att den helt klart håller vad den lovar. Jämfört med andra bäddmadrasser vi testat är Emma Diamond betydligt svalare. Vi har ännu inte testat bäddmadrassen under de varmare sommarmånaderna, men kan tänka oss att den presterar lika bra som resårmadrassen med samma teknik som vi testade i somras.

dragkedja för bäddmadrassen
Emma Diamond känns extra lyxig med en tjocklek på 8 cm.

Tryckavlastning för optimal komfort

Förutom att vara sval upplever vi Emma Diamond som mycket behaglig att sova på. Emmas bäddmadras har nämligen ett HRX-skumlager under Diamond Degree-skummet utformat för att ge bästa möjliga avlastning och stöd, oavsett kroppstyp eller sovposition. Syftet är helt enkelt att ryggraden ska förbli rak för att minska risken för felbelastning och värk.

För vissa kan bäddmadrassen förmodligen upplevas som en aning hård till en början, framför allt om du sovit på en väldigt mjuk madrass tidigare. Vi själva gillar dock stabiliteten i madrassen och tar en fastare madrass framför en allt för mjuk alla gånger.

Om du sover bredvid någon som ofta vrider och vänder sig kanske Emmas bäddmadrass kan vara en extra bra investering. Madrassens goda stabilitet gör nämligen att rörelser knappt är kännbara. Skummet håller dessutom formen otroligt bra, även om Emma rekommenderar att vi vrider madrassen efter några månaders användning för att undvika liggmönster.

översikt av bäddmadrassen
HRX-skumlagret reducerar rörelser för att låta dig och din partner sova ostört.

Har hjälpt vid både värk och yrsel

Många användare vittnar om att de upplevt stora förbättringar både vad gäller sömnkvalitet och värk efter att de börjat använda Emmas madrasser. Till en början kan vi erkänna att vi var lite skeptiska till de många lovorden, men efter att vi själva har testat deras produkter förstår vi hypen.

Bland annat märkte en person med kronisk värk i nedre rygg en klar förbättring av smärtan redan efter någon vecka med bäddmadrassen. En annan testare med yrsel på grund av spänningar i nacken vittnar också om minskade symtom och föredrar till och med Emmas bäddmadrass framför en variant från Tempur, ett varumärke som rekommenderas av tusentals medicinska experter världen över.

Självklart går det inte att säga att detta enbart har att göra med bäddmadrassen, utan det kan förstås också bero på andra faktorer, exempelvis vilken resårmadrass du använder och så vidare. Om du har ryggproblem eller värk rekommenderar vi därför att du utnyttjar Emmas förmånliga 100 nätters-garanti. Här får du nämligen pengarna tillbaka om du inte upplever någon förbättring.

Vårt omdöme av Emma Diamond bäddmadrass

Det finns mycket vi gillar med Emmas madrasser, inklusive deras Diamond-bäddmadrass. Förutom att den känns väldigt lyxig, är den också behaglig att sova på och den blir inte svettig som många andra bäddmadrasser kan bli om man är varm på nätterna. Även priset är överkomligt med tanke på den kvalitet du får och vi gillar att materialen är certifierade, även om vi gärna sett naturmaterial istället för polyester.

Det enda vi kan se som en nackdel skulle vara madrassens fasthet som kan ta ett tag att vänja sig vid. Men när du väl gjort det kommer du förmodligen inte förstå hur du kunnat sova på något mjukare. Vissa lyfter även doften som en nackdel, och även om den kanske inte är så behaglig så försvinner den snabbt.

Att Emmas Diamond-bäddmadrass lever upp till våra förväntningar råder det inga tvivel om. Det här är en riktig kvalitetsmadrass som med största sannolikhet inte kommer att göra dig besviken. Men vill du vara på den säkra sidan kan du ju alltid utnyttja Emmas förmånliga 100 nätters-garanti.

testa Emma Diamond bäddmadrass
Du kan testa Emma Diamond bäddmadrass i 100 dagar för att se om den passar dig.

Slutbetyg

Material8,9
Komfort9,2
Andningsförmåga9,0
Rengöring8,8
Pris8,6
Slutbetyg8,9

Vanliga frågor och svar

Vad är Diamond Degree- och HRX-skum?

Diamond Degree är en teknik som frigör värme för att hålla dig sval när du sover, vilket kan förbättra djupsömnen. Det skummet ligger överst i Emmas bäddmadrass. Den nedre delen består istället av HRX-skum, även kallat poly-skum, som ger ett extra bra stöd, oavsett hur du sover.

Är Emmas Diamond bäddmadrass bra om jag har ont i ryggen?

Det finns ingen garanti för att bäddmadrassen hjälper mot ryggsmärtor, men i vårt test upplevde våra testpiloter faktiskt minskade symtom. Du kan alltid testa madrassen i 100 dagar för att se om den hjälper mot just dina ryggbesvär.

Vilken garanti har jag på bäddmadrassen?

Hos Emma får du 10 års garanti.

Kostar frakt och retur?

Nej, Emma erbjuder gratis frakt fram till dörren och kostnadsfri retur om du inte är nöjd med din nya bäddmadrass.

Kommer Emma Diamond bäddmadrass att hålla formen?

Det högkvalitativa skummet gör att madrassen kommer att hålla formen bra, men det kan vara bra att rotera madrassen regelbundet för att motverka kroppsavtryck.