Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Perfekt vardagsryggsäck.
  • Smart roll top-öppning.
  • Stort laptopfack (16”)

Nackdelar

  • Inte vattentät.
  • Saknar bröstrem.

Specifikationer

Volym: 21/25 L
Material: 100% återvunnen polyester, läder
Foder: 100% återvunnen polyester
Laptopfack: 16”

Trött på att behöva välja mellan funktion och design när du ska köpa en ny ryggsäck eller väska? Det stockholmsgrundade företaget Sandqvist är här för att lösa just detta problem. Sedan 2004 har de designat väskor som både är snygga, funktionella och miljövänliga för att kunna erbjuda att du behöver i ett och samma paket.

Vi har fått möjlighet att testa ett par olika ryggsäcksmodeller från Sandqvist och i det här omdömet fokuserar vi på den praktiska och stilsäkra Bernt!

sandqvist Bernt
Bernt är en riktigt snygg och stilsäker ryggsäck med diskreta läderdetaljer.

Tillverkad av återvunnen polyester

Bernt är en storsäljare hos Sandqvist som går att köpa i en rad snygga färgkombinationer. Vi har testat den i grönt – en härligt djup, nästan havsgrön nyans som smälter in snyggt både i stads- och skogsmiljö – med ljusa läderdetaljer.

Den här ryggsäcken – både insidan och utsidan – är tillverkad av återvunnen polyester och materialet är dessutom vattenavvisande. Den är inte lika vattentålig som exempelvis Ruben 2.0, som har en helt vattentät coating, men lite lättare regn klarar den utan problem.

Vi gillar roll top-öppningen, som gör det möjligt att få plats med mellan 21 och 25 liter packning, beroende på hur mycket du rullar ner den. Däremot hade vi gärna sett att det fanns ett blixtlås vid öppningen istället för bara en knapp som det är just nu.

Tack vare roll top-öppningen får du plats med mellan 21 och 25 liter packning. Du har också två sidofack som passar perfekt för vattenflaskor och totalt fyra kompressionsremmar.
Tack vare roll top-öppningen får du plats med mellan 21 och 25 liter packning. Du har också två sidofack som passar perfekt för vattenflaskor och totalt fyra kompressionsremmar.

Komfortabel med justerbara axelremmar

De vadderade och justerbara axelremmarna gör Bernt behaglig att bära även när vi packar den tungt. Någon bröst- eller höftrem finns inte, men det tycker vi å andra sidan inte är särskilt nödvändigt för just den här modellen. Enligt oss passar den ändå bäst att använda till vardags eller för lite kortare utflykter i lättare terräng. Då är man sällan i behov av extra stabilitet.

Laptopfack på baksidan

Precis som många andra ryggsäckar från Sandqvist är Bernt utrustad med ett utanpåliggande laptopfack på baksidan av ryggsäcken mot ryggen. Det här gillar vi eftersom det gör det extra smidigt att komma åt datorn utan att man behöver öppna upp hela ryggsäcken. Facket är designat för datorer upp till 16”, så ryggsäcken även passar dig med en större dator.

Något vi däremot har vi lagt märke till är att fästet för axelremmen kan hamna lite i vägen för dragkedjan, vilket kan bli lite störande efter en tids användning. En enkel lösning hade varit om dragkedjan satt på utsidan av remmen istället för på insidan.

Många fickor för att organisera dina prylar

Utöver det stora huvudfacket och laptopfacket har du också en stor ytterficka på framsidan, två sidofickor med gott om utrymme för din vattenflaska och två innerfickor i mesh. Det gör att vi enkelt kan organisera våra prylar, och innehåller packningen saker som tar upp stor volym (exempelvis fluffiga kläder) kan vi alltid spänna åt kompressionsremmarna på sidorna för att göra ryggsäcken mer kompakt.

Vårt omdöme av Sandqvist Bernt

Vi gillar verkligen Sandqvists Bernt – det är en perfekt vardagsryggsäck med gott om plats för de viktigaste sakerna vi behöver. Den är skön och stabil att bära, även när man packar tungt, men en liten bröstrem hade varit pricken över i:et. Vi gillar också kompressionsremmarna och roll top-öppningen som gör att vi kan anpassa ryggsäcken efter packningen, dock hade vi gärna sett att själva öppningen hade en dragkedja.

Utöver det finns det inge mycket att klaga på, förutom kanske priset då. Likt de flesta av Sandqvists ryggsäckar och väskor har Bernt en ganska hög prislapp – den blir din för cirka 1 800 kronor. Dessutom är den inte vattentät, så vill du vara säker på att din packning hålls torr i alla väder kan det vara värt att betala några hundralappar till för Sandqvists Ruben 2.0.

Slutbetyg

Design9,0
Komfort8,2
Function8,5
Pris7,9
Totalbetyg8,4