Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

 • Resultat efter 4 veckor.
 • Vegansk och dermatologiskt testad.
 • Passar även dig som har fransförlängning.
 • 3 ml räcker i upp till tre månader.

Nackdelar

 • Kan orsaka irritation vid kontakt med ögat.
 • Inte alla ser någon skillnad.

Specifikationer

Volym: 3 eller 6 ml
Applicering: 1 gång/dag
Oljefri: Ja
Vegansk: Ja
Djurtestad: Nej
Pris: ca 500 kr

Företaget Xlash grundades redan 2012 med visionen att göra fransvård enklare och erbjuda produkter som faktiskt fungerar. Deras ögonfransserum är en av deras bästsäljare som prisats av både användare och exerter. Serumet är faktiskt Skandinaviens mest sålda just nu.

Vi ville ta reda på om ögonfransserumet faktiskt är så bra som alla säger. Kan verkligen ett serum ge snyggare fransar på så kort tid? Och svaret är ja, det kan det – flera av våra testpiloter har märkt skillnad redan efter ett par veckor. Läs vidare för att ta del av vårt omdöme av Xlash ögonfransserum nedan!

Xlash Ögonfransserum i förpackning

Mer än bara en skönhetsprodukt

Enligt Xlash är deras ögonfransserum inte bara en skönhetsprodukt, det är också en högteknologisk lösning. Serumet innehåller nämligen noggrant sammansatta komponenter som arbetar tillsammans för att göra dina fransar både starkare och snyggare.

Anledningen till att serumet har en så kraftfull effekt på fransarna har att göra med en av huvudingredienserna, nämligen biotinpeptider. Biotinpeptider boostar produktionen av keratin, en typ av protein som utgör grunden håret, och stimulerar hårväxten för att göra fransarna längre och tjockare.

Utöver det innehåller ögonfransserumet också grönt te, en kraftfull antioxidant som har en lugnande effekt, samt hyaluronsyra som återfuktar fransarna. Serumet är dessutom helt veganskt, dermatologiskt testat, fritt från hormoner och inte testat på djur. Det går att använda även av dig som har känslig hud och eftersom det är oljefritt ska det inte påverka ögonfransförlängningar.

Vad innehåller Xlash ögonfransserum?

Xlash ögonfransserum har en ganska lång lista med ingredienser som kan låta lite komplexa. Nedan tittar vi närmare på ingredienserna i serumet och förklarar vad de faktiskt betyder.

 • Aqua – vanligt vatten.
 • Propanediol – en godkänd kemikalie från majs eller olja.
 • Glycerin – en naturlig ingrediens från fetter och oljor.
 • Panthenol – en form av provitamin B5.
 • Biotinyl Tripeptide-1 – en blandning av peptid och biotin.
 • Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein – proteiner med låg molekylär vikt.
 • Butylene Glycol – vattenlöslig alkohol från petroleum.
 • Hexylene Glycol – lösningsmedel.
 • Centella Asiatica Extract – växtextrakt från Centella Asiatica.
 • Polygonum Cuspidatum Root Extract – växtextrakt från Polygonum Cuspidatum.
 • Scutellaria Baicalensis Root Extract – växtextrakt från praktfotsört.
 • Camellia Sinensis Leaf Extract – växtextrakt från tebuske.
 • Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract – lakritsrotsextrakt.
 • Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract – kamomillextrakt.
 • Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract – rosmarinextrakt.
 • Fructose – fruktsocker.
 • Glucose – druvsocker.
 • Sucrose – sackaros.
 • Urea – antimikrobiellt konserveringsmedel.
 • Dextrin – komplexa sockerarter som består av fler än tre monosackarider.
 • Alanin – aminosyra.
 • Glutamic Acid – aminosyra.
 • Aspartic Acid – aminosyra.
 • Hexyl Nicotinate – aminosyra/sockerkomplex.
 • Hyaluronic Acid – fuktbindande sockermolekyl.
 • Alcohol Denat – konserveringsmedel.
 • Phenoxyethanol – konserveringsmedel.
 • Xanthan Gum – naturligt framställt förtjocknings- och stabiliseringsmedel.
 • Ethylhexylglycerin – konserveringsmedel.
 • Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide – prostaglandinanalog.

Produkterna testas av auktoriserade säkerhetsbedömare

I och med att ett ögonfransserum ska användas nära ögat är det förstås viktigt att det är säkert. Alla Xlash produkter tillverkas i EU, närmare bestämt i Spanien och Sverige, vilket innebär att de måste följa EU:s kosmetikaförordning.

Produkterna genomgår också tester av auktoriserade säkerhetsbedömare innan de blir tillgängliga på marknaden. I bedömningen utvärderar bedömarna varje ingrediens på detaljnivå för att säkerställa att produkten är säker. Dessa tester visade också att det inte fanns några biverkningar av Xlash formula, så länge den använts på ett korrekt sätt.

Det finns en pågående diskussion gällande ämnet Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide som ofta går att hitta i just ögonfransserum, så även i Xlash produkt. Det här är en prostaglandinanalog som används för att stimulera fransarnas naturliga tillväxt, men somvid högre koncentrationer och i direkt kontakt med ögat visat sig kunna orsaka bland annat svullna ögonlock, irritation och klåda.

Xlash serum innehåller en mycket låg koncentration av ämnet – endast 0,0015 procent. Denna mängd har visat sig vara fördelaktig för franstillväxten, utan att medföra några biverkningar. Skulle formulan komma i kontakt med ögat bör du dock ändå tvätta det med rent vatten för att undvika eventuell irritation.

Serumet är enkelt att applicera

Xlash ögonfransserum kommer i en flaska med skruvlock och har en smal borste som du använder för att applicera serumet på ovansidan av fransraden, längst in mot ögonlocket. Appliceringen är mycket enkel, men det finns en del saker som du bör tänka på.

Xlash ögonfransserum
Xlash Ögonfransserum

För det första ska du alltid applicera ögonfransserumet på rengjorda och torra fransar. Se därför till att få bort alla mascararester och torka torrt. Det är också bra om du applicerar serumet ungefär en timme innan du ska gå och lägga dig och undviker att röra vid ögonen, så att formulan hinner torka ordentligt. En av våra testpiloter upplevde att ögonen blev väldigt grusiga och en aning röda morgonen efter om man applicerar serumet precis innan man går och lägger sig.

Ögonfransserumet finns i två storlekar – 3 ml och 6 ml. Den mindre varianten ska räcka i mellan två till tre månader vid daglig användning, beroende på hur ofta du du applicerar båda fransrader. När du uppnått det resultat du önskar behöver du inte längre använda serumet dagligen, utan bara 2 – 3 gånger i veckan.

Resultat redan efter en månad

Enligt Xlash tar det ungefär en månad (vid daglig användning) för att du ska börja se resultat. Det tycker vi stämmer bra – efter drygt 4 veckor märker vi att ögonfransarna både blivit längre och fylligare. Vi upplever också att ögonfransarna inte faller av lika lätt som tidigare. Skillnaderna kanske inte är så dramatiska, men ändå tillräckligt stora för att vi ska märka av dem.

Xlash resultat redan efter en månad

Xlash har faktiskt gjort en egen studie där ett oberoende laboratorium fick studera fransarna hos 30 användare under en period på 12 veckor. Av dem hade hela 90 procent mätbara resultat efter att ha använt Xlash ögonfransserum dagligen.

På Xlash hemsida hittar vi mängder av positiva omdömen där användare beskriver hur deras fransar blivit längre och tätare efter bara några veckor. Många skriver också att de använt serumet sedan flera år tillbaka och att det fortfarande fungerar lika bra.

Det finns till och med användare som menar att serumet hjälpt tappade fransar att växa tillbaka snabbare. Du som saknar många fransar bör dock vara extra försiktig med appliceringen eftersom detta ökar risken att produkten hamnar i ögat.

Vissa användare upplever irritation

Precis som med alla produkter finns det även här en skara användare som inte är lika nöjda som vi. På Trustpilot har Xlash till exempel inte fått lika goda omdömen som på deras egen hemsida och hos kända återförsäljare.

En del användare uppger att de inte sett några resultat alls, även efter en längre tids användning. Vissa menar också att serumet kan svida vid applicering och några har även fått allergiska reaktioner och vaglar efter användning.

Oavsett vilken skönhetsprodukt du använder finns alltid risken för allergiska reaktioner och otillfredsställande resultat, så även när det gäller Xlash ögonfransserum. Eftersom alla ögonfransar är olika går det helt enkel inte att garantera alla som använder serumet får samma resultat.

Med tanke på att Xlash ändå är en förhållandevis billig produkt kan den dock vara värd att testa. Se bara till att applicera den korrekt eftersom ögonen är väldigt känsliga. Undvik kontakt med ögonen och testa gärna på en annan del av kroppen först om du vet att du har känslig hy.

Vårt omdöme av Xlash ögonfransserum

Överlag är vi och våra testpiloter mycket nöjda med Xlash ögonfransserum och kan intyga att det faktiskt fungerar. Vi ser resultat efter bara några veckor. Serumet är dessutom enkelt att applicera och håller länge, vilket gör det mycket prisvärt för dig som vill få snyggare fransar. Vi gillar också att formulan är vegansk och oljefri, så att även du med ögonfransförlängning kan använda den.

Vårt omdöme av Xlash ögonfransserum

Vi har själva inte upplevt några besvär med irriterade ögon, så länge vi applicerat serumet korrekt. Alla ögonfransar behöver dock inte reagera på samma sätt och därför är det viktigt att du alltid är varsam vid applicering. Du som har känslig hy kan också testa produkten någon annanstans på kroppen först för att se om du reagerar på den.

Slutbetyg

Applicering8.9
Prisvärdhet9.0
Hållbarhet9.1
Formula8.7
Slutbetyg8.9

Vanliga frågor

Hur använder man Xlash serum?

Du applicerar Xlash ögonfransserum med hjälp av borsten längs franslinjen på den övre fransraden. Applicera en timme innan du går och lägger dig på väl rengjorda och torra fransar.

Vad innehåller ögonfransserumet?

Serumet innehåller bland annat biotinpeptider som stimulerar hårväxten, men också grönt te och hyaluronsyra som återfuktar och har en lugnande effekt.

Hur länge håller Xlash serum?

En flaska på 3 ml håller mellan 2 – 3 månader vid daglig användning, beroende på om du applicerar enbart på en eller båda fransraderna.

Är Xlash serum säkert att använda?

Enligt säkerhetstester har Xlash inte gett några biverkningar vid korrekt användning. Produktionen måste dessutom följa EU:s strikta kosmetikaförordning.

Kan Xlash ge irritation?

Om du får formulan i ögat kan det uppstå irritation och rodnad. Därför är det viktigt att du applicerar produkten korrekt och undviker kontakt med ögat. Se även till att låta den torka ordentligt innan du går och lägger dig.

Kan jag använda Xlash med lashlift?

Ja, eftersom Xlash serum är oljefri går den bra att använda även för dig med lashlift.