Vilket kreditkort utan årsavgift är bäst just nu?

Enligt vår sammanställning är Re:member Flex det kreditkort utan årsavgift som ger dig mest Här ingår en rad försäkringar och mängder av rabatter genom lojalitetsprogrammet Re:member Rewards Vi gillar också att du får 56 dagars räntefri kredit och möjlighet till räntefri delbetalning För dig som ofta är på resande fot kan vi dock istället rekommendera Bank Norwegians kreditkort som ger dig fina resebonusar Läs mer om de olika kreditkorten nedan för att se vilket som passar dig

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bästa kreditkort utan årsavgiftResekort utan årsavgiftBra val
Produkt: Re:member FlexBank NorwegianResurs Classic
Betyg:
Kreditlimit:10 000 – 120 000 kronorUpp till 150 000 kronorUpp till 30 000 kronor
Årsränta:9,74 – 28,24%21,99%14,36 – 19,32%
Uttagsavgift:3% (lägst 35 kr)0%2,97% (lägst 35 kronor)
Valutapåslag:1,75%1,75%1,97%
Räntefri kredit:56 dagar45 dagar60 dagar

1. Re:member Flex - Bästa kreditkort utan årsavgift

 • Kreditlimit: 10 000 – 120 000 kronor
 • Årsränta: 9,74 – 28,24%
 • Uttagsavgift: 3% (lägst 35 kr)
 • Valutapåslag: 1,75%
 • Räntefri kredit: 56 dagar
remember

Re:member Flex är ett av våra favoriter bland kreditkort alla kategorier. Kortet erbjuder en hög kreditlimit, individuellt satt ränta och upp till 56 dagars räntefri kredit, räntefri delbetalning och två betalningsfria månader. Dessutom får du som använder kreditkortet en hel massa förmåner, som rabatter genom förmånsprogrammet Re:member Rewards, drivmedelsrabatt hos Preem och flera försäkringar.

Mycket ingår

Det råder ingen tvekan om att Re:member Flex är ett kort som med fördel kan användas framför ett vanligt debetkort. Åtminstone om du betalar tillbaka din skuld inom den räntefria perioden.

Vi rekommenderar exempelvis alla att boka sin resa med det här kreditkortet, då en kompletterande reseförsäkring automatiskt börjar gälla. Den inkluderar avbeställningsskydd, självriskskydd vid utlandsresa, med mera. Försäkringen gäller i 90 dagar och täcker dig som kortägare och make/maka/sambo samt barn som bor hemma.

Brukar du handla online rekommenderar vi dig även starkt att besöka Re:member Rewards, där över 300 webbutiker finns anslutna. Bara genom att klicka dig vidare till återförsäljarna på den sidan och betala med ditt kreditkort kan du spara mycket pengar.

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Därför ska du välja Re:member Flex

Det finns få kreditkort som har så mycket förmåner som Re:member Flex, och att det dessutom inte har någon årsavgift höjer totalbetyget till nära nog max. Tyvärr tillkommer valutapåslag i utlandet och en uttagsavgift på 3 procent, som gör kortet lite mindre attraktivt att ha med på utlandsresan. I övrigt tycker vi att det här ett av de absolut bästa valen av kreditkort utan årsavgift för de flesta. Dessutom har Re:member Flex blivit utsett till det bästa kreditkortet 2024.

 • Mängder av rabatter genom Re:member Rewards.
 • Många bra försäkringar.
 • 56 dagars räntefri kredit och möjlighet till räntefri delbetalning.
 • Valutapåslag och uttagsavgift.

2. Bank Norwegian - Resekort utan årsavgift

 • Kreditlimit: Upp till 150 000 kronor
 • Årsränta: 21,99%
 • Uttagsavgift: 0%
 • Valutapåslag: 1,75%
 • Räntefri kredit: 45 dagar
Bank Norwegian VISA

Bank Norwegians kreditkort kan vara resenärens bästa vän. Det här kortet har lågt valutapåslag, ingen uttagsavgift och ger dig bonus på dina köp som du kan använda för att resa billigare. Dessutom är det helt gratis att äga kortet.

Reserelaterade förmåner

Om du betalar åtminstone hälften av din resa med det här kortet ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd, som inkluderar bagageförsening, olycksfall, med mera. Låter du sedan kortet följa med på resan är det gratis att ta ut pengar med det. Många andra kort har en uttagsavgift på minst 35 kronor, och då blir det snabbt onödigt dyrt att ta ut pengar.

Norwegians kort har dessutom ett lägre valutapåslag jämfört med många andra kreditkort. Ju mer du betalar med ditt Norwegian-kort, desto mer bonus samlar du också. Bonuspoängen kan du sedan växla in i poängshoppen mot flygbiljetter eller andra reserelaterade produkter. Om du vill kan du också välja bort bonussystemet och i stället välja cashback. Då får du återbäring när du använder kortet, dock max 500 kronor per år.

Därför ska du välja Bank Norwegians kreditkort

Bank Norwegians kreditkort är förmånligt för dig som gillar att resa, och särskilt om du reser med Norwegian. Men även om du flyger med något annat bolag är det värt att ha med sig kortet, då du kan ta ut pengar utan avgift och samla cashback. Dessutom gäller en bra reseförsäkring som du går miste om när du betalar med debetkortet.

 • Ingen uttagsavgift i Sverige eller utomlands.
 • Bonus på de flesta köp samt möjlighet till cashback.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår.
 • Färre dagar med räntefri kredit än många konkurrenter.

Rekommenderat kreditkort:

3. Resurs Classic - Bra val

 • Kreditlimit: Upp till 30 000 kronor
 • Årsränta: 14,36 – 19,32%
 • Uttagsavgift: 2,97% (lägst 35 kronor)
 • Valutapåslag: 1,97%
 • Räntefri kredit: 60 dagar
Resurs Classic

Resurs Classic är det enda kreditkortet från Resurs Bank som saknar årsavgift. Samtidigt får du upp till hela 60 dagars räntefri kredit och möjlighet att dela upp betalningen på sex månader, utan att det tillkommer räntekostnader.

Låg maxkredit

Det här är kanske inte kreditkortet för den som planerar att göra stora inköp med kreditkortet. Den maximala krediten är nämligen 30 000 kronor, och det ingår varken reseförsäkring eller bonussystem. I gengäld är dock också kraven relativt lågt satta på den som ansöker. För att beviljas ett Resurs Classic ska du vara myndig, ha en anställning och sakna betalningsanmärkningar.

Därför ska du välja Resurs Classic

Resurs Classic är ett väldigt enkelt och grundläggande kreditkort för dig som ser fördelen med att ha en liten extra buffert att ta av vid behov. Det är dock inte ett kreditkort som du tjänar på att använda i stället för ditt debetkort, eftersom du varken får bonus eller försäkringar.

Samtidigt gillar vi verkligen de schyssta villkoren, att räntan sätts individuellt och att den räntefria återbetalningstiden är lång. Ett bra val för dig som ska skaffa ditt första kreditkort och inte planerar att blippa det regelbundet.

 • 60 dagars räntefri kredit.
 • Möjligt att delbetala räntefritt i 6 månader.
 • Passar bra som en liten buffert.
 • Inget bonussystem.
 • Inga försäkringar.

 • Ingen årsavgift
 • 6 månader räntefritt

Allt du behöver veta om kreditkort utan årsavgift

Ett kreditkort utan årsavgift är ett kort som inte kostar dig någonting att äga. Det innebär att det sällan kostar dig mer än ett vanlig debetkort, under förutsättning att du betalar tillbaka din skuld inom den räntefria perioden förstås. Dessutom kan du i många fall ta del av en rad trevliga förmåner, så som rabatter, bonusar och kompletterande försäkringar.

Du kanske tycker det låter för bra för att vara sant, men det är helt logiskt att många kreditkort är helt gratis att äga. Det finns nämligen annat som kreditkortsutgivarna kan tjäna pengar på. Alla kreditkort har ju till exempel en ränta, och många användare betalar inte tillbaka sina skulder inom den räntefria perioden som oftast är mellan 45 och 60 dagar. De flesta kreditkort har även aviavgifter, som den som inte bryr sig om att byta till e-faktura får betala. Utomlands tillkommer ofta saker som valutapåslag och uttagsavgifter när du handlar och tar ut kontanter.

För dig som använder ditt kreditkort förnuftigt kan dock kreditkortet vara mycket mer lönsamt att använda framför debetkortet.

Kreditkortets förmåner

Om du ser till att betala den månatliga räkningen med e-faktura och betalar tillbaka dina spenderade pengar inom den räntefria perioden kostar det inget extra att använda kreditkortet utan årsavgift. Faktum är att du kan tjäna på att använda kreditkortet framför ditt vanliga bankkort, åtminstone om du väljer ett med förmåner.

Många kreditkort, även de utan årsavgift, kommer fulladdade med förmåner som cashback (återbäring), bonusar och rabatter. De bästa kreditkorten utan årsavgift har även kompletterande reseförsäkringar, och därför borde de flesta ha som vana att betala sina resor med kreditkort.

För- och nackdelar med kreditkort utan årsavgift

Kreditkortet har många fördelar, men det är inte säkert att det är det bästa valet för just dig. Här är de viktigaste för- och nackdelarna med kreditkort utan avgift som kan vara bra att känna till.

Fördelar

 • Förmåner. Till skillnad mot ditt debetkort har många kreditkort utan årsavgift förmåner som bonus, cashback, rabatter och försäkringar.
 • Räntefria dagar. De bästa kreditkorten ger dig många räntefria dagar och vissa erbjuder till och med räntefri delbetalning i flera månader. Betalar du dina kreditskulder i tid kostar det inget mer än när du betalar med ditt debetkort, och delbetalningen kan ofta vara mer fördelaktig än det butiken erbjuder.
 • Buffert. Ett gratis kreditkort kommer alltid med en kredit, oftast på minst 10 000 kronor. Det är skönt att ha en buffert att ta av om det dyker upp oförutsedda avgifter.

Nackdelar

 • Färre förmåner än kreditkort med årsavgift. Det finns en anledning till att vissa kreditkort har årsavgifter, exempelvis mer generösa förmåner. Det är inte alltid säkert att kreditkortet utan årsavgift är det mest ekonomiska alternativet i längden, det hela beror på hur övriga villkor ser ut och hur ofta du använder kortet. Kanske tjänar just du mer i längden på att välja ett kort med årsavgift som har förmåner som passar dig bättre?
 • Sämre villkor för utlandsresan. Om ett kreditkort är gratis måste kreditkortsutgivaren istället tjäna pengar på avgifter. Det finns kreditkort som har slopat valutapåslag och uttagsavgift, men har en årskostnad. Reser du ofta kan det vara värt att överväga ett sådant kort i stället.

Vanliga frågor

Ett kreditkort utan årsavgift kostar ingenting att äga. Vissa kreditkort kostar några hundralappar om året, medan den här typen av kreditkort alltså är helt kostnadsfria.

Många kortutgivare tjänar pengar på andra sätt än att ta ut en årsavgift på sina kort, såsom ränta, aviavgifter, valutapåslag och uttagsavgifter.

Ja, det finns många kreditkort som saknar årsavgift, men som ändå ger dig förmåner i form av exempelvis cashback och försäkringar. Exempel på sådana kort är Bank Norwegians kreditkort och Re:member Flex.

Det är svårt att säga, men ett kreditkort som saknar extra avgifter och som har en lång räntefri period är i regel billigast.

Hjälpte det här testet om Kreditkort utan årsavgift dig?

Skriv recension

Liknande tester

låneförmedlare

Sveriges 6 bästa låneförmedlare just nu.

bästa banken

Jämför 4 av Sveriges bästa banker.

el - bästa elbolag

Jämför 6 av Sveriges bästa elbolag.

Testvinnare - Kreditkort utan årsavgift

 1. Re:member Flex

  Bästa kreditkort utan årsavgift
 2. Bank Norwegian VISA

  Bank Norwegian

  Resekort utan årsavgift
 3. Resurs Classic

  Resurs Classic

  Bra val

Vanliga frågor

Ett kreditkort utan årsavgift kostar ingenting att äga. Vissa kreditkort kostar några hundralappar om året, medan den här typen av kreditkort alltså är helt kostnadsfria.

Många kortutgivare tjänar pengar på andra sätt än att ta ut en årsavgift på sina kort, såsom ränta, aviavgifter, valutapåslag och uttagsavgifter.

Ja, det finns många kreditkort som saknar årsavgift, men som ändå ger dig förmåner i form av exempelvis cashback och försäkringar. Exempel på sådana kort är Bank Norwegians kreditkort och Re:member Flex.

Det är svårt att säga, men ett kreditkort som saknar extra avgifter och som har en lång räntefri period är i regel billigast.