Test: Hundfoder från Buddy Pet Foods

Senast uppdaterad : maj, 2022 av Marcello Rongione
buddy pets food

Hundar behöver få i sig en näringsrik kost för att må bra och hålla sig friska, precis som vi människor. Därför är det viktigt att du ger din hund ett bra hundfoder innehållande alla viktiga ämnen och vitaminer som den faktiskt behöver.

Vi har fått möjlighet att testa hundfoder från Buddy Pet Foods, ett företag som faktiskt erbjuder en prenumerationstjänst på hundmat. De levererar direkt till din dörr enligt ditt valda leveransintervall. Maten är dessutom klimatkompenserad och innehåller 100 procent naturliga råvaror.

Vilka är Buddy Pet Foods?

Buddy Pet Foods grundades 2018 och är en innovativ prenumerationstjänst för hälsosamt hundfoder. Här slipper du som hundägare hela tiden komma ihåg att köpa ny mat till hunden, istället levereras den till din dörr enligt ditt valda leveransintervall.

Företaget grundades med visionen att göra livet lite enklare för hundägare, men också att erbjuda hälsosamma matalternativ till din fyrbenta vän.

100 procent naturliga råvaror

Tillsammans med näringsexperter, kockar och veterinärer har Buddy Pet Foods tagit fram näringsrik hundmat som minst sagt utmanar de traditionella fodren. Deras foder är fritt från billiga fyllnadsmedel och kemiska tillsatser. Istället innehåller det 100 procent naturliga råvaror.

De erbjuder även kosttillskott för hundar som bland annat kan stötta hundens immunförsvar, tänder och matsmältning.

Gott och klimatkompenserat

En annan bra sak med Buddy Pet Foods är att varje måltid – från innehåll till förpackning och leverans – är klimatkompenserad. Kort sagt får du ett välsmakande foder som är snällt mot både hund och miljö.

Kostnadsfri rådgivning

Är du osäker på vilket hundfoder som passar din hund bäst? Då kan du få kostnadsfri rådgivning av Buddy Pet Foods experter. Kontakta dem via deras foderguide, mejl eller telefon för att hitta en passande lösning för just din hund.

buddy pets food

Det här innehåller hundmaten

Som du märker är Buddy Pet Foods väldigt noggranna med vad de stoppar i sitt hundfoder. De smakar faktiskt till och med själva på fodret för att säkerställa dess kvalitet!

Du kan vara säker på att maten är helt fri från:

  • Kemiska färgämnen
  • Utfyllnadsmedel
  • Socker
  • Gluten
  • Spannmål
  • Soja

Fodret har också ett högt innehåll av essentiella fettsyror för en finare päls samt vitaminer och mineraler som främjar en god tarmhälsa. 

Många goda smaker

Buddy Pet Foods erbjuder torrfoder i sju olika smaker, vilket gör att det finns något som faller de flesta hundar i smaken. Dessutom överstiger fetthalten aldrig 19 procent och mängden protein ligger mellan 25 – 26%.

Här kan du se de olika smakerna och deras näringsinnehåll:

SmakProteinFettVatten
Wild-Caught Salmon30%16%10%
Tasty Duck Bites30%16%10%
Puppy Love36%19%10%
Free-Range Duck36%18%10
Chicken & Lamb Feast25%15%10%
Wild Venison25%14%10%
Grass-Fed Lamb26%15%10%
buddy pet foods - olika smaker

Tillverkas i Europa

All hundmat produceras i Europa, närmare bestämt i deras fabrik i Tjeckien. Fabriken är faktiskt en av Europas modernaste anläggningar och är både ISO 9001- och HACCP-certifierad. Det betyder att fabriken uppfyller riktigt tuffa krav på hygien såväl som kvalitet.

Så här fungerar prenumerationen

En annan sak som får Buddy Pet Food att sticka ut är förstås deras smidiga prenumerationstjänst. Som prenumerant slipper du nämligen hålla reda på att köpa hundfoder. Istället väljer du själv hur ofta du vill få hundmaten levererad – direkt till din dörr.

Hur ofta du behöver få nytt foder levererat beror dels på vilken storlek du väljer, men också hur mycket din hund äter. Leveransintervallen sträcker sig från var tredje vecka till var tredje månad. Men självklart kan du välja att göra engångsköp också om du föredrar det.

Pausa, ändra och byt som du vill

Som prenumerant kan du när som helst lägga till fler produkter, byta recept, göra ändringar i leveransen eller ändra mängden foder. Du kan också pausa eller avsluta prenumerationen när som helst, så länge du gör det senast 7 dagar innan nästa utskick.

Betalar gör du enkelt och säkert via kort, Swish, PayPal, banköverföring, Apple Pay eller Klarna. Och beställer du för mer än 500 kronor bjuder Buddy Pet Foods dessutom på frakten.

Buddys Best Friend Program

En annan fördel med att bli prenumerant hos Buddy Pet Foods är att du får tillgång till bonusprogrammet Buddys Best Friend. Det ger dig flera trevliga förmåner, bland annat:

  • 10 procent löpande rabatt. Som medlem får du alltid 10 procent rabatt på hela sortimentet.
  • Samla Buddy Points. På varje beställning du gör samlar du Buddy Points. Dessa poäng kan du sedan byta ut mot rabatter, antingen på din prenumeration eller på engångsköp.
  • Värva dina vänner. Känner du andra hundägare? Då kan du värva dem till Buddy Pet Foods och få 250 extra Buddy Points. Och desto fler vänner du värvar, desto större blir dessutom din belöning.
  • Var 8:e beställning gratis. Det lönar sig att vara prenumerant hos Buddy Pet Foods. Du får nämligen var åttonde beställning helt gratis.

Pengarna tillbaka om hunden inte gillar fodret

Alla hundar gillar inte alla foder, och det förstår Buddy Pet Foods. Därför erbjuder de smakprov på alla torrfoder och en minst sagt förmånlig smakgaranti. Garantin innebär att du helt enkelt får pengarna tillbaka om din hund inte gillar fodret.

Du får dessutom alltid 30 procent rabatt på ditt första köp, oavsett om du köper en prenumeration eller gör ett engångsköp. Väldigt generöst i vår mening. 

Vår recension av Buddy Pet Foods

Då vi tyvärr inte äger några hundar själva har vi i detta test tagit hjälp av andra testpiloter.

Hundarna som fått testa fodret är i olika storlekar, åldrar och raser och vi har dessutom låtit dem testa fodret under en längre period så att både ägare och hund har tid på sig att faktiskt märka skillnad.

OBS! Testet av hundmaten pågår i skrivande stund och alla testfamiljer har ännu inte lämnat sina omdömen. Vi kommer att fylla på med information i takt med att vi får deras omdömen.

God smak och lukt

Det första intrycket av Buddy Pet Foods var utmärkt hos alla testfamiljer.

Ingen av hundarna tackade nej till fodret, inte ens de som normalt sett är lite mer kräsna med sitt foder. Alla var intresserade av hundmaten och åt med god aptit. Vissa verkade till och med gilla det mer och mer med tiden.

Även lukten beskrivs som behagligare jämfört med många andra hundfoder, vilket är trevligt både för hund och ägare.

En hundägare beskriver att deras hund fått upp en bra aptit och att den gillar maten lika mycket som hundgodis. Och även om det förstås är fördelaktigt är det viktigt att dosera rätt så att det inte blir för mycket av det goda.

Samtidigt innehåller alla Buddy Pet Foods foder en hög andel protein – mellan 25 och 36 procent – så att hunden håller sig mätt länge. Håller du dig till anvisningarna behöver du alltså inte vara orolig för att din fyrbenta vän ska gå hungrig.

Lagom stora bitar och glad mage

Alla testfamiljer uppger att storleken på kulorna var bra och att hundarna inte hade några problem med att tugga maten.

Det är inte ovanligt att vissa hundar slänger i sig maten och sväljer foderkulor hela, något som en av våra testfamiljer faktiskt har haft problem med. Att äta för snabbt kan orsaka både matsmältningsproblem, men också kräkningar.

Efter att ha testat Buddy Pet Foods verkade detta problem dock försvinna, då hunden verkligen fick använda tänderna ordentligt. Att tugga maten ordentligt är dessutom viktigt för att hunden ska bibehålla friska och starka tänder.

Alla hundägare rapporterar också glada magar och hälsosam avföring efter de testat Buddy Pet Foods ett par veckor.

Mer energi och glansigare päls

Vad gäller hundens energinivå och päls märkte vissa hundägare ingen skillnad alls, medan andra upplevde flera positiva förändringar.

En av hundägarna vars hund lider av kvalsterallergi vittnar till exempel om en finare och framför allt glansigare päls med tätare underull. De upplever också att hunden kliar sig mindre, men eftersom detta också har med vädret att göra kan de inte säkert säga att det beror enbart på fodret.

Flera hundägare upplevde också att deras hundar verkar gladare och att de har mer energi att busa och leka med familjen än tidigare.

buddy pets food

Hyllar innehållet

Något alla testfamiljer är överens om är att innehållet i Buddy Pet Foods foder är riktigt bra. De menar att det är precis den här typen av foder de vill ge sina fyrbenta vänner som trots allt förtjänar goda och näringsrika måltider.

De uppskattar framför allt det höga innehållet av protein och viktiga näringsämnen, inte minst omega-3 och omega-6. Långt ifrån alla hundfoder innehåller dessa nyttiga fettsyror som är viktiga för att stärka och vårda hud, päls och leder.

Ägarna gillar också att hundmaten är frifrån spannmål, gluten, socker och andra onödiga utfyllnadsmedel samt att det tillverkas på reglerade anläggningar inom Europa.

Bra med ziplock-förpackning

Ytterligare en bonus med Buddy Pet Foods är den återförslutningsbara påsen som gör det enklare att hålla hundmaten fräsch. Detta är dessutom extra värdefullt för hundar med kvalsterallergi, där det är viktigt att kunna återförsluta påsen ordentligt.

Snabb och vänlig kundservice

Även vad gäller kundservicen hos Buddy Pet Foods är hundägarna överens. Alla fick ett trevligt bemötande och bra rådgivning gällande vilket foder som passade deras hundar bäst. Leveransen gick snabbt och smidigt utan problem.

Slutresultat – Buddy Pet Foods

Alla testfamiljer som fått testa Buddy Pet Foods är nöjda och menar att de utan tvekan kan rekommendera produkterna till andra. Många av dem upplever en positiv förändring hos deras hundar, både vad gäller humör, päls och aptit.

Här kan du se det genomsnittliga slutbetyget för vårt test av Buddy Pet Foods:

Första intryck4/5
Upplevelse efter testperioden4/5
Storleken på foderkulorna5/5
Fodrets lukt4/5
Päls4/5
Energinivå4/5
Avföring4/5
Fodrets innehåll4,5/5
Kundtjänst och service5/5
Vårt slutbetyg5/5

Efter vårt test av Buddy Pet Foods har vi faktiskt valt att utse dem till bäst i test 2022 i kategorin hundmat. Läs hela sammanställningen av hundfoder här!

Liknande tester

Philips Airfryer XXL
maj 9, 2022

Test: Philips Airfryer XXL

av Marcello Rongione
cosori airfryer
maj 6, 2022

Test: Cosori Premium Airfryer

av Marcello Rongione
stekbord test
februari 9, 2022

Test: Stekbord från Gourmetstål

av Marcello Rongione

0 Kommentarer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.