Lumene grundades 1990 i Helsingfors, Finland, och specialiserar sig på hudvård och makeup anpassad för nordisk hud. De har också gjort sig kända för sitt engagemang inom hållbarhet och minskad miljöpåverkan.

Blueberry Sensitive är en mascara från Lumene framtagen för dig med känsliga ögon eller som bär linser. Formulan är parfymfri och utvecklad i samarbete med det finska astma-, hud- och allergiförbundet. Den är också berikad vilda blåbär som hjälper till att vårda dina fransar.

Den volymgivande plastborsten gör det enkelt att applicera formulan från rot till topp för längre, fylligare och mer definierade fransar. Det är också möjligt att bygga på mascaran i flera lager för att få mer volym utan att det blir klumpar.

Mer om Lumene Blueberry Sensitive

  • En av Metro Modes favoritmascaror för känsliga ögon 2022
  • Utsedd till bäst i test i kategorin känsliga ögon hos Elle 2023
  • Höga kundbetyg hos KICKS och Cocopanda

För vem passar den?

Blueberry Sensitive från Lumene är ett bra val för dig som bär linser eller som av annan anledning ofta har irriterade ögon. Formulan i denna mascara är extra mild och parfymfri, samtidigt som den är enkel att tvätta bort. Den håller också bra under dagen utan att smula eller smeta ut sig.

Värt att nämna är att resultatet med denna mascara blir mer naturligt jämfört med övriga modeller i vårt test. Söker du en mer dramatisk effekt är detta alltså inte valet för dig.