Gourmetstål Classic är ingen traditionell pizzasten utan ett pizzastål. Istället för att vara tillverkad av keramik eller lavasten är den här modellen alltså tillverkad av stål. Handarbetet håller högsta kvalitet och stålet tillverkas med malm från Norrbotten, vilket gör detta till en helt svensk produkt.

Stålet är i övrigt i princip helt oförstörbart och kan inte spricka eller gå sönder som vanliga pizzastenar kan. Det kan dessutom komma upp i extra höga temperaturer – faktiskt upp emot 400 grader. Det beror på att stålet tar till sig grillelementens värme när du placerar det högt upp i ugnen.

Mångsidig och hållbar

Ytterligare en stor fördel med Gourmetstål Classic är att du även kan använda stålet som stekbord, exempelvis på grillen. Här kan du steka kött, grönsaker eller annat med ett fenomenalt resultat. Stålets väl tilltagna storlek på 37 cm x 33 cm gör dessutom att du får plats med en hel del råvaror samtidigt, perfekt för en större familj.

När du köper Gourmetstål Classic får du med en receptbok med tips på goda maträtter du kan tillaga med pizzastålet. Du får också med en praktisk tygpåse som underlättar förvaring såväl som transport.

Har du råd att betala lite mer och vill ha ett extra hållbart pizzastål är Gourmetstål Classic helt klart något för dig. Det är också ett bra val för dig som uppskattar närproducerade produkter, då detta är en helt svensk produkt.

En modern klassiker hos hobbybagare

Det svenska pizzastålet blev riktig populärt för några år sedan, och fortsätter att vara förstahandsvalet för mängder av hobbybagare. Stålet förvandlar en vanlig hemmaugn till en fullfjädrad pizzaugn och av betygen att döma är de allra flesta som köper stålet mer än nöjda.

Bland användarrecensionerna, bland annat hos Bagaren och Kocken där Gourmetstål Classic har ett snittbetyg på hela 4,7 av 5 möjliga, läser vi till exempel att detta är ett ”helt fantastiskt stål” och att det är ”den sista pusselbiten för att få till perfekta pizzor hemma”. Med andra ord är chansen stor att även du blir nöjd om du köper Gourmetstål Classic.