Test: Tanrevel PRO

Senast uppdaterad : november, 2022 av Marcello Rongione
tanrevel test

”Bästa self tanning-produkten jag använt”, ”Så fin bränna!” och ”Använder inte ens smink längre”. Det här är några exempel på omdömen kunder gett Tanrevel PRO, self tan-maskinen som ger dig en jämn och naturlig bränna på bara några sekunder – helt utan skadlig UV-strålning.

Svenska Tanrevel startade sin verksamhet år 2018 och har sedan dess blivit det självklara valet för personer som föredrar en konstgjord solbränna. Idag erbjuder de ett flertal brun utan sol-produkter, där en av de mest uppmärksammade är spraytan-maskinen Tanrevel PRO.

Vi har fått möjlighet att testa Tanrevel PRO för att se om den lever upp till hypen. Och svaret är ja – för att få en solkysst hud hemma finns det förmodligen ingen bättre produkt just nu.

Tips! Läs även vår stora sammanställning av brun utan sol där Tanrevel PRO har vunnit bäst i test.

Smidig hemmabehandling för ansikte och kropp

Tanrevel PRO är en batteridriven spraytan-maskin som passar bra för både ansikte och kropp. Maskinen levereras i en snygg box tillsammans med en färgvätska, en USB-laddare och en instruktionsmanual.

tanrevel PRO i fodral

Vårt första intryck av produkten är att den känns kvalitativ och lyxig, något vi också förväntar oss med tanke på att detta ändå är en förhållandevis dyr selftan-produkt. Maskinen är behaglig att hålla i och har en matt yta som gör den extra greppvänlig.

Att komma igång med Tanrevel PRO är busenkelt och tar inte mer än någon minut. Vi behöver bara ta av locket, fylla på med färgvätska och hålla nere avtryckaren för att applicera. Maskinen ger ifrån sig ett lätt moln, vilket får appliceringen att kännas väldigt lätt och jämn.

Tanrevel PRO
fyller på spraytan-maskinen

Viktigt att spraya på rätt sätt med Tanrevel

För bästa resultat rekommenderar Tanrevel att du sprayar långsamt från den ena kinden till den andra i ett U-mönster, och därefter över näsa och panna i ett T-mönster. Det är också viktigt att hålla maskinen på rätt avstånd från ansiktet, cirka 20 – 30 cm. Håller du den för långt bort finns risken att en stor mängd produkt går förlorad i luften och håller du för nära kan det bildas linjer.

tanrevel PRO och påfyllningflaska

Tanrevels rekommendation är att spraya i ungefär 2 minuter första gången för att få en bra grund. Resultat ser du vanligtvis inom 15 minuter, men tänk på att färgen kan fortsätta utvecklas i upp till 6 timmar efter behandling. Därför är det bäst att undvika både smink och hudvårdsprodukter direkt efter applicering.

När du fått en bra grundbränna kan du spraya i ungefär en minut per dag för att underhålla den. Gör du inte det tvättas brännan bort ganska fort.

använder self tanning-produkten i badrum

Vegansk formula anpassad för känslig hud

Formulan spelar en viktig roll i valet av brun utan sol, framför allt om du planerar att använda den i ansiktet.

Tanrevel använder en helt vegansk formula anpassad för känslig hud som passar alla hudtyper. Formulan finns i tre olika färgtoner – Original, Luxury Brown och Bronzed Glow – och innehåller flera vårdande ingredienser, bland annat aloe vera och vitamin C.

Aloe vera återfuktar och reparerar medan C-vitamin stärker hudens naturliga skydd mot fria radikaler som bland annat kan orsaka tidiga ålderstecken. Formulan innehåller även valnötsextrakt som ger huden en vacker olivton.

Vi har testat både originalfärgen och Luxury Dark, och precis som många användare håller vi med om att den senare ger en mer intensiv färg. Formulan återfuktar bra och doftar gott, men doften är väldigt stark, vilket kan vara något att tänka på om du har en väldigt känslig näsa.

Tanrevel finns även i pocketformat

För dig som ofta är på resande fot eller som enbart kommer att behandla ansiktet med brun utan sol kan Tanrevels Spraytan Kit ONE vara ett bättre alternativ än Tanrevel PRO. Det här är också en spraytan-maskin, fast i ett betydligt mindre och smidigare pocket-format. Det gör den perfekt att ta med i väskan om du vill fräscha upp brännan oavsett var du befinner dig.

tanrevel Spraytan Kit ONE

Vi har inte testat just den här maskinen, men eftersom mekaniken är densamma som i Tanrevel PRO och du använder samma formula känner vi oss trygga i att rekommendera även den här produkten.

5 tips för att uppnå bäst resultat med Tanrevel PRO

Nedan hittar du Tanrevels fem bästa tips på hur du får en optimal bränna när du använder någon av deras spraytan-maskiner.

  1. Se till att maskinen har tillräckligt med batteri. Låga batterinivåer kan påverka trycket i self tan-maskinen och därmed försämra resultatet. Därför är det viktigt att du håller den uppladdad.
  2. Applicera på torr och ren hy. Tvätta och exfoliera huden innan applicering. Genom att rensa bort döda hudceller blir det nämligen enklare för huden att suga åt sig färgen. Se framför allt till att tvätta bort oljebaserade produkter eftersom de kan skapa en hinna på huden som blir svår för färgen att tränga igenom.
  3. Spraya långsamt. För maskinen långsamt över ansiktet för att ge färgen en chans att lägga sig. Tänk även på att hålla Tanrevel maximalt 30 cm från huden.
  4. Avvakta med din övriga hudvård. Undvik att applicera hudvårdsprodukter ovanpå färgen tills den är helt färdigutvecklad (cirka 6 timmar efter applicering).
  5. Rengör maskinen regelbundet. Då och då kan du behöva rengöra spray tan-maskinen för att säkerställa att den sprayar jämt. Det gör du genom att ta av behållaren, fylla på med varmt vatten, sätta på den tillbaka på maskinen och spraya ut vattnet.

Vårt omdöme av Tanrevel PRO

Efter att ha testat Tanrevel PRO är det inte svårt att förstå varför produkten blivit en sån snackis. Maskinen är busenkel att använda och ger en jämn, fin och naturligt bränna, helt utan orangea toner. Den kladdar inte och är dessutom tillräckligt kraftfull för att behandla hela kroppen, inte bara ansiktet.

omdöme av Tanrevel PRO

Vi upplever inte att formulan haft någon negativ effekt på huden när vi använt Tanrevel PRO under en längre tid. Vissa använder menar att deras hud blivit torr efter användning, men å andra sidan är det svårt att säga exakt hur din hudtyp kommer att reagera på formulan. Därför erbjuder Tanrevel en 30-dagars provperiod som ger dig pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Det enda negativa vi kan komma på med Tanrevel PRO är att munstycket kan läcka lite, även när locket är på. Dessutom är doften ganska stark, även om den samtidigt luktar väldigt gott, och om du inte underhåller brännan tvättas den bort ganska fort.

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med Tanrevel PRO och kan varmt rekommendera maskinen till dig som vill få en naturlig och helt ofarlig solbränna hemma. Extra bra är den för dig som vill behandla hela kroppen – ska du bara behandla ansiktet kan Tanrevels Spraytan Kit ONE vara tillräcklig. Den kostar dessutom hälften så mycket.

Vårt betyg

Byggkvalitet4,5/5
Applicering5/5
Användarvänlighet5/5
Doft4,5/5
Formula4,5/5
Pris4/5
Slutbetyg4,6/5

Liknande artiklar

finesmile test
november 25, 2022

Test: FineSmile IQ eltandborste

av Marcello Rongione
welify tens apparat
november 24, 2022

Test: Welify TENS-apparater

av Alexandra Eriksson
Cosori Dual Blaze Airfryer
november 17, 2022

Test: Cosori Dual Blaze Airfryer

av Marcello Rongione

0 Kommentarer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.