Vilket är det bästa parasollet?

Hillerstorp SideWinder XL Ø är det bästa parasollet i vår sammanställning Det här är ett extra stort parasoll tillverkat av slittåliga material som går att justera i flera olika vinklar, så att du får skydd från solen oavsett tid på dygnet Läs mer om Hillerstorp SideWinder nedan och tre andra bra parasoll vi kan rekommendera nedan

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
Utmärkelse: Bäst i testBästa budgetvaletVi rekommenderarBästa stora parasoll
Produkt: Hillerstorp SideWinder XL ØHillerstorp Ø 300 cmParasoll Hillerstorp Lyx Ø 335 cmBrafab Easy Sun Parasoll 3.75 m
Betyg:
Material:Polyester och aluminiumPolyester och aluminiumPolyester och träOlefin och aluminium
Diameter:350 cm300 cm335 cm375 cm
Höjd:275 cm250 cm275 cm300 cm

1. Hillerstorp SideWinder XL Ø - Bäst i test

 • Material: Polyester och aluminium
 • Diameter: 350 cm
 • Höjd: 275 cm
parasoll Hillerstorp SideWinder XL Ø

Hillerstorp SideWinder XL Ø är ett hängparasoll i polyester med en justerbar sidoarm i aluminium. Själva tyget är slitstarkt och har naturligtvis en vattenavvisande beläggning.

Något vi verkligen uppskattar med SideWinder, och som gör den ännu mer användbar, är storleken. Det här är nämligen en XL-modell som har en diameter på väl tilltagna 350 centimeter.

Enkelt att vinkla

Parasollet kan rotera kring den kraftiga stommen i flera olika vinklar. Detta är mycket användbart eftersom du hela tiden kan hålla dig i skuggan i takt med att solen flyttar sig på himlen.

För vinkla parasollet trycker du ner pedalen vid kryssfoten och när du sedan hittat rätt position släpper du bara upp pedalen. Sedan är parasollet låst i det läget – enkelt och smidigt. Notera dock att du behöver införskaffa en rejäl parasollfot för att parasollet ska stå stabilt.

parasoll Hillerstorp SideWinder XL Ø

Fina omdömen, men aningen dyrt

Hillerstorp SideWinder XL Ø har bland annat vunnit test hos Bygghemma.se och håvat in höga kundbetyg på sajter som Gardenstore. Den enda reservationen som vi ser med den här modellen är prislappen. Det rekommenderade försäljningspriset för SideWinder XL Ø är ganska högt och dessutom ingår ingen parasollfot.

Å andra sidan kan vi inte säga att parasollet inte är prisvärt – det här är en verklig kvalitetsprodukt i allt från material till funktion och en investering som du kommer ha glädje av i många år framöver.

 • Smidigt parasoll som går att vinkla som du önskar.
 • Enkelt att justera och låsa i ett läge.
 • Stort nog att skänka skugga till en större yta.
 • Dyr och då ingår inte parasollfot.

2. Hillerstorp Ø 300 cm - Bästa budgetvalet

 • Material: Polyester och aluminium
 • Diameter: 300 cm
 • Höjd: 250 cm
Hillerstorp Ø 300

Satte du kaffet i vrångstrupen när du såg vad SideWinder XL Ø kostade? Då är vårt budgetval ett bra alternativ för dig. Från samma tillverkare kommer nämligen Hillerstorp Ø 300 cm, som även det är tillverkat av polyester och aluminium, men som bara kostar drygt hälften av SideWinder.

Hillerstorp Ø 300 cm är utrustad med en praktisk vev som hjälper dig att fälla upp och ner parasollet. Detta är en klassisk modell, på rak fot i stället för en arm, vilket dock inte innebär att det inte går att vinkla parasollet. Du kan bara inte göra det lika fritt som du kan göra med exempelvis SideWinder.

Mycket bra budgetval

Hillerstorp Ø 300 cm kom på tredje plats i Bygghemmas test och kunderna ger höga betyg. Användarna uppskattar storleken och faktumet att materialet är vattenavvisande. Ett mycket bra budgetalternativ för dig som inte vill betala för mycket. Även här behöver du dock köpa en parasollfot (eller använda den du har), eftersom det inte följer med i paketet.

 • Mycket prisvärd – kostar hälften så mycket som SideWinder.
 • Fälls upp och ner med vev och kan vinklas efter solen.
 • Vattenavvisande polyestermaterial och stång i aluminium.
 • Parasollfot ingår ej.

3. Parasoll Hillerstorp Lyx Ø 335 cm - Vi rekommenderar

 • Material: Polyester och trä
 • Diameter: 335 cm
 • Höjd: 275 cm
Parasoll Hillerstorp Lyx Ø 335 cm

Som ett alternativ till vår test-vinnare och budgetvalet rekommenderar vi Hillerstorp Lyx Ø 335 cm. Det här parasollet har en diameter på hela 335 centimeter och en mekanism utan vev som gör den smidig att packa ihop och fälla upp. Enligt oss är det också jämförelsens snyggaste parasoll med sin beigea topp och trästång.

Kunderna på Bygghemma.se ger ett snitt på 4 av 5 i betyg och då vi sett produkten prisnedsatt är det strålande budgetval, särskilt för dig som vill ha lite större diameter på ditt parasoll. Det du däremot förlorar med en sådan här modell är dock möjligheten att vinkla det lika fritt som med ett hängparasoll.

 • Prisvärt parasoll med trästång.
 • Smidig mekanism för att fälla upp och ner.
 • Diametern är på 335 centimeter – täcker mycket yta.
 • Går inte att vinkla lika fritt som ett hängparasoll.

4. Brafab Easy Sun Parasoll 3.75 m - Bästa stora parasoll

 • Material: Olefin och aluminium
 • Diameter: 375 cm
 • Höjd: 300 cm
Brafab Easy Sun Parasoll

Om du behöver ett parasoll som kastar en skugga över sommarfesten (bokstavligt talat, alltså) gör Brafab Easy Sun jobbet med bravur. Det här hängparasollet har nämligen en diameter på hela 375 centimeter och går att rotera i 360 grader.

Du fäller upp parasollet med vev och med hjälp av en vatten- eller sandfylld fot står den stadigt. Du behöver däremot köpa till den parasollfot du vill ha separat, vilket blir en extrakostnad för en redan högt prissatt produkt.

Överlag får du dock mycket kvalitet för pengarna, inte minst Olefin-duken som står emot UV-strålning mycket bra. Det gör att den kommer att behålla färgen många somrar framöver. Du kan också köpa till en snygg lampa som du monterar i mitten av parasollet och sedan skänker ljus när solen går ner.

 • Hängparasoll som kan vinklas i 360 grader.
 • Olefin-duk som gör att parasollet håller färgen längre.
 • Mycket stor – hela 375 centimeter i diameter.
 • Dyrt – dessutom behöver parasollfot köpas till.

4 tips vid köp av parasoll

Att välja ett parasoll är en ganska rättfram process. Det enda du egentligen behöver tänka på är att välja rätt storlek och kvalitet framför första bästa modell. Parasollet bör även gå att vinkla och ska vara tillräckligt stabilt för att klara lite hårdare vindar.

Här går vi igenom fyra bra saker att tänka på när du ska köpa parasoll. På så sätt kan du enklare hitta en modell du blir nöjd med från början.

1. Budget

Vad är du beredd att betala för ett parasoll? De kan nämligen kosta allt mellan 500 och 5 000 kronor. De dyrare parasollerna är generellt av högre kvalitet, har mer funktionalitet och så vidare. Men det betyder inte nödvändigtvis att det är vad just du behöver.

2. Användningsområde

I vilken situation ska du använda parasollet? Behöver den täcka en större uteplats eller räcker det med ett litet parasoll som du dessutom kan ta med dig? Fundera över hur du planerar att använda parasollet och hur stort det behöver vara.

3. Typ av parasoll

När du tänker på parasoll kanske du ser den klassiska modellen med en stolpe i mitten framför dig. Men så kallade hängparasoller är ett annat smidigt alternativ, som ger större frihet att vinkla och böja parasollen som du vill.

4. Material

Det kan vara värt att lägga lite extra pengar på ett parasoll tillverkat av kvalitetsmaterial. Regn, vind och sol sliter på ditt parasoll och det är bortkastade pengar om du står där med ett sönderslitet tyg och en rostig stomme i slutändan. Parasollet måste även vara robust nog för att stå stadigt även när det blåser.

I vår sammanställning hittar du parasoller i olika prisklasser, men gemensamt för dem alla är att de håller hög kvalitet.

Källor

I den här sammanställningen har vi främst utgått efter vilka parasoller som är mest populära just nu, vilket vi tagit reda på med hjälp av Prisjakts eget rankingsverktyg. Vi har också läst vad användarna själva tycker om de olika modeller hos återförsäljare som Gardenstore och Bygghemma för att få en bättre förståelse för hur väl parasollerna fungerar att använda i vardagen. Detta kan vi sedan använt som komplement i vår slutliga bedömning.

Vanliga frågor

Det beror helt på användningsområde och preferenser. Ska du ta med parasollet till stranden eller använda den på en mindre uteplats är det bättre att välja en modell med mindre diameter. För stora trädgårdar och om du ska ha många gäster på middag utomhus är ett större parasoll mer passande.

Hillerstorp SideWinder XL Ø är den bästa hängparasollen, som kan vinklas och låsas fast efter solens rörelser. Ett annat bra, och större alternativ är Brafab Easy Sun Parasoll som går att vinkla i 360 grader.

Ju större diameter du har på ditt parasoll desto tyngre fot behövs. Är diametern över 42 mm bör du titta på en parasollfot över 25 kg. Innan du köper parasollfot rekommenderar vi därför att du läser på parasolltillverkarens hemsida eller i användarmanualen.

Inga starka rengöringsmedel bör vara inblandade när du rengör ditt parasolltyg. Använd en mild två och lite ljummet vatten, samt en mjuk borste för att skrubba rent. När du är klar sköljer du av parasollet med vattenslangen eller liknande.

Hillerstorp SideWinder XL Ø är det bästa parasollet i vår sammanställning. Den här modellen ger en utmärkt kombination av storlek, flexibilitet och pris. Det är långt ifrån marknadens billigaste parasoll, men i jämförelse med liknande modeller är den ändå prisvärd.

Vind sliter på parasolltyget så välj en modell som använder sig av stark polyester. En av anledningarna till att billigare parasoller är just billiga är för att de inte har lika hög kvalitet på det tyg som används.

Ett parasollskydd är en bra investering då det ser till att skydda ditt parasoll så att det håller längre. Det skyddar även mot smuts och solblekning så att parasollet håller sig snyggare längre.

De flesta parasoller ger bra solskydd generellt, men ju tätare tyget är desto bättre solskydd får du. En tumregel är att parasolltyget ska ha en vikt på minst 180 gram, även om det kan vara svårt att få fram information om just hur tjockt tyg som har använts.

Hjälpte det här testet om Parasoll dig?

Skriv recension

Liknande tester

Parasollfot bäst i test

Topp 3 parasollfötter som står pall även när det blåser.

solstol test

Jämför 6 solstolar för lata dagar på uteplatsen och stranden.

test av spabad

Vi har jämfört 5 spabad för utomhusbruk.

Testvinnare - Parasoll

 1. parasoll Hillerstorp SideWinder XL Ø

  Hillerstorp SideWinder XL Ø

  Bäst i test
 2. Hillerstorp Ø 300

  Hillerstorp Ø 300 cm

  Bästa budgetvalet
 3. Parasoll Hillerstorp Lyx Ø 335 cm

  Parasoll Hillerstorp Lyx Ø 335 cm

  Vi rekommenderar

Vanliga frågor

Det beror helt på användningsområde och preferenser. Ska du ta med parasollet till stranden eller använda den på en mindre uteplats är det bättre att välja en modell med mindre diameter. För stora trädgårdar och om du ska ha många gäster på middag utomhus är ett större parasoll mer passande.

Hillerstorp SideWinder XL Ø är den bästa hängparasollen, som kan vinklas och låsas fast efter solens rörelser. Ett annat bra, och större alternativ är Brafab Easy Sun Parasoll som går att vinkla i 360 grader.

Ju större diameter du har på ditt parasoll desto tyngre fot behövs. Är diametern över 42 mm bör du titta på en parasollfot över 25 kg. Innan du köper parasollfot rekommenderar vi därför att du läser på parasolltillverkarens hemsida eller i användarmanualen.

Inga starka rengöringsmedel bör vara inblandade när du rengör ditt parasolltyg. Använd en mild två och lite ljummet vatten, samt en mjuk borste för att skrubba rent. När du är klar sköljer du av parasollet med vattenslangen eller liknande.

Hillerstorp SideWinder XL Ø är det bästa parasollet i vår sammanställning. Den här modellen ger en utmärkt kombination av storlek, flexibilitet och pris. Det är långt ifrån marknadens billigaste parasoll, men i jämförelse med liknande modeller är den ändå prisvärd.

Vind sliter på parasolltyget så välj en modell som använder sig av stark polyester. En av anledningarna till att billigare parasoller är just billiga är för att de inte har lika hög kvalitet på det tyg som används.

Ett parasollskydd är en bra investering då det ser till att skydda ditt parasoll så att det håller längre. Det skyddar även mot smuts och solblekning så att parasollet håller sig snyggare längre.

De flesta parasoller ger bra solskydd generellt, men ju tätare tyget är desto bättre solskydd får du. En tumregel är att parasolltyget ska ha en vikt på minst 180 gram, även om det kan vara svårt att få fram information om just hur tjockt tyg som har använts.