Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Sveriges nöjdaste kunder.
  • Spara obegränsat med surf.
  • Erbjuder begagnade mobiler.
  • Lättnavigerad hemsida.

Nackdelar

  • Inte stöd för wifi-samtal.
  • Ingen telefonsupport.
  • Lång svarstid på mejl.

Specifikationer

Typ av mobilabonnemang: Privatkunder
Bindningstid: Nej
Uppsägningstid: Nej
Surfmängder: 3, 6, 10, 20, 50 eller 100 GB
Rabatter: Student, barn och senior, tipsrabatt
Möjlighet att spara surf: Ja (obegränsat)

Vimla grundades 2014 och är Telenors lågprisalternativ. Som varumärke sticker Vimla framför allt ut genom sin ungdomliga framtoning och de ger dessutom bort en del av sin vinst till välgörenhet. Detta har gjort Vimla blivit en populär mobiloperatör, framför allt bland yngre konsumenter. Nedan hittar du vårt omdöme av Vimla och deras mobilabonnemang!

Samma abonnemang med olika surfmängd

Vimla erbjuder uteslutande mobilabonnemang för privatmarknaden och deras abonnemang skiljer sig bara åt på ett sätt: surfmängden. Oavsett vilket av de sex tillgängliga abonnemangen du väljer får du fria samtal och sms samt möjligheten att spara all oanvänd surf. Du väljer själv om du vill ha det minsta abonnemanget som innehåller 3 gigabyte surf, det populära abonnemanget med 6 gigabyte eller något av de större upp till 100 gigabyte.

Något vi gillar med Vimla är att deras abonnemang varken har bindnings- eller uppsägningstider. Det betyder att du kan byta abonnemang precis när du vill om du hittar ett bättre erbjudande någon annanstans.

I övrigt sköter du alla dina ärenden via din personliga sida hos Vimla där du av säkerhetsskäl loggar in med BankID. Ännu smidigare blir det om du laddar ner Vimlas egen app till din mobil. Appens betyg är dock inte de bästa – 2,9 av 5 på Google Play och 3,1 av 5 i App Store.

Erbjuder generösa rabatter

Vimla erbjuder nästan alltid generösa rabatter för nya kunder, exempelvis halva priset på alla abonnemang under en viss period. På deras hemsida kan du enkelt hålla utkik efter nya spännande erbjudanden.

Förutom nykundsrabatter erbjuder Vimla även ännu mer surf för pengarna för dig som är student, barn (alla under 18 år) eller senior (över 55 år). Du kan också ta del av Vimlas trevliga tipsrabatt, som sänker din månadskostnad med tio kronor för varje ny Vimla-kund du värvar. Och det finns dessutom ingen gräns för hur många vänner du får värva, vilket betyder att ditt mobilabonnemang hos Vimla till slut kan bli helt gratis!

Här gäller det förstås att de personer du värvar har kvar sitt abonnemang hos Vimla, annars försvinner rabatten.

Köp en begagnad mobil med ditt abonnemang

Visste du att en genomsnittlig mobiltelefon som väger 175 gram bidrar till ungefär 72 kg koldioxidutsläpp? Enligt Svensknatur.org motsvarar detta en bilresa på 61,3 mil! Att tillverka nya mobiltelefoner leder med andra ord till stora utsläpp, och därför kan det vara bra att satsa på en begagnad mobil istället.

Vimla har uppmärksammat mobiltelefonernas negativa miljöpåverkan och inlett ett samarbete med Renewed, ett svenskt företag som säljer begagnade mobiltelefoner i syfte att öka återbruket och minska klimatavtrycket. Renewed ser till att alla mobiltelefoner de tar emot fungerar bra och är återställda innan de säljs vidare. De kommer dessutom alltid med 12 månaders garanti och 14 dagars öppet köp om du skulle ångra dig.

Att välja en begagnad mobiltelefon är dock inte bara bra för klimatet, det är också betydligt bättre för plånboken. Perfekt för dig som har en lite snävare budget.

Smidig support via chatt

Om du har frågor om ditt abonnemang kan du hitta de flesta svaren på Vimlas hemsida under ”Vanliga frågor och svar”. De erbjuder också personlig support via mejl eller chatt. Chatten har öppet fram till 16:30 varje vardag och här får du i regel svar riktigt snabbt, medan svarstiden via mejl kan dröja upp till ett par dagar.

Användbar information om Vimla

Företagsnamn:Telenor Sverige AB
Organisationsnummer:556421- 0309
Hemsida:www.vimla.se
E-post:[email protected]
Öppettider (chatt):Vardagar 09:00 – 16:30

Vårt omdöme av Vimla

Vimla blev mobiloperatören med Sveriges nöjdaste kunder i SKI:s senaste undersökning 2023, och de har också bra betyg hos Reco och Trustpilot. Detta är en verklig eloge som inte ska underskattas, då just mobiloperatörer har en tendens att dra till sig mycket negativa omdömen.

Vårt omdöme av Vimla

Vi ser främst Vimla som ett riktigt bra alternativ för alla som vill ha abonnemang med stora surfmängder, eller dig som vill kunna spara stora mängder surf. Erbjudandet att låta sina kunder spara obegränsat med surf imponerar, liksom företagets välgörenhetsengagemang. Vimla skänker varje år en del av sin vinst till välgörande ändamål, och som kund bidrar du alltså till att göra det möjligt. Vi gillar också deras miljötänk med begagnade mobiltelefoner istället för nya.

Vad som inte imponerar lika mycket med Vimla är bristen på funktioner som wifi-samtal och att kundservice inte är tillgänglig via telefon. Utöver det kan vi varmt rekommendera Vimla, som vi också utsett till bäst i test i vår egen sammanställning av mobilabonnemang.

Slutbetyg

Villkor9,0
Kundservice7,8
Prisvärdhet8,9
Användarvänlighet8,8
Rabatter9,1
Funktioner7,9
Slutbetyg8,6

Vanliga frågor om Vimla

Vad har Vimla för bindningstid och uppsägningstid?

Nej, Vimla har varken bindningstid eller uppsägningstid på sina mobilabonnemang. Du kan därmed byta abonnemang eller upp- och nedgradera när du vill.

Kan jag spara surf hos Vimla?

Ja, hos Vimla får du spara all din överblivna surf så länge du är kund hos dem.

Vilket nät använder Vimla?

Vimla använder sig av Telenors nät som har bra täckning i större delen av landet.

Har Vimla 5G?

Nej, likt de flesta andra lågprisoperatörer erbjuder Vimla i dagsläget inte abonnemang med 5G.

Hur och när betalar jag för abonnemanget hos Vimla?

Hos Vimla kan du betala din faktura med autogiro, Swish eller via kortbetalning. Fakturan skickas i början av varje månad till din angivna mejladress. Du kan även se fakturan genom att logga in på Mitt Vimla, där du också kan byta betalningsmetod.