Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Imponerande ljud.
  • Upp till 20 timmars batteritid.
  • Sköna att bära.
  • Välfungerande Bluetooth-anslutning.

Nackdelar

  • Ingen brusreducering.
  • Mikrofonen är inte den bästa i högljudda miljöer.

Specifikationer

Element: 5,8 mm
Frekvensåtergivning: 20 – 20 000 Hz
Batteritid: 10 + 10 timmar
Laddningstid: 2,5 – 3 timmar
Vattentålig: Ja, IPX4
Bluetooth-version: 5.0
Storlek (laddningsfodral): 8 x 3,4 x 3 cm

När det kommer till hörlurar har Sony länge legat i toppen med hyllare modeller som WF-1000XM4 och WH-1000XM4. Många av deras bästa produkter placerar sig dock i premiumsegmentet och är därmed långt ifrån tillgängliga för den breda massan.

Lyckligtvis tillverkar Sony även budgetvänliga alternativ där de fokuserar på att erbjuda så hög prestanda som möjligt, utan att låta priset skena iväg. Och in ear-örlurarna WF-C500 är just en sådan modell.

Vi har testat WF-C500 och kan konstatera att det helt klart är en av de bästa in-ear hörlurarna vi testat i den här prisklassen. Läs vidare för att ta del av vårt omdöme av Sonys prisvärda lurar!

Skön passform, trots att de ser lite klumpiga ut

Sony WF-C500 levereras i en helt plastfri förpackning med ett laddningsfodral, en laddningskabel (USB-C) och fyra silikonknoppar i olika storlekar. Det cylinderformade fodralet känns kvalitativt med välfungerande mekanik och kraftfulla magneter, medan den frostade ovansidan skapar en lite extra lyxig känsla.

Sony WF-C500 i en plastfri förpackning.
Sony vill minska sin klimatpåverkan och därför levereras WF-C500 i en plastfri förpackning.

Vad gäller själva hörsnäckorna kan de till en början se ganska stora och klumpiga ut med sin runda form. Det är dock inget vi märker av när vi sätter i dem i öronen – passformen är riktigt skön och lurarna är behagliga att använda även längre perioder. Sony har dessutom försett dem med en ny ergonomisk ytdesign som gör att de sitter ännu stabilare i örat.

Eftersom Sony WF-C500 är IPX4-klassificerade tål de både stänk och svett utan problem, så du kan med fördel använda dem på gymmet. Och även vid träning sitter Sony WF-C500 på plats, även om de kan behöva rättas till lite då och då när vi svettas ordentligt. När vi böjer ner huvudet märker vi att de börjar glida ut, men det är å andra sidan något många in ears av plast gör i ett blött öra.

Hörsnäckorna sitter bra i örat.
Hörsnäckorna ser lite klumpiga ut, men sitter bra i örat.

Stabil Bluetooth-anslutning

Vad gäller parkoppling erbjuder Sony WF-C500 Swift Pair och Fast Pair som gör dem extra smidiga att koppla ihop med Windows och Android. Vi har dock inte haft möjlighet att testa dessa funktioner eftersom vi använt hörlurarna tillsammans med Apple-produkter. Även här går dock parkopplingen extremt smidigt och hörlurarna har inte förlorat kontakten en enda gång.

Du kan antingen ansluta Sony WF-C500 manuellt genom att hålla in både knapparna i minst fem sekunder och sedan ansluta via Bluetooth-inställningarna i datorn eller mobilen. Ett annat alternativ är att använda Sonys app Headphones Connect, där du också kan växla mellan olika enheter och finjustera ljudet som du vill ha det.

En annan stor fördel med Sony WF-C500 är att vi bara kan lyssna med en hörsnäcka om vi skulle vilja det. Perfekt om vi till exempel vill lyssna på musik samtidigt som vi för ett samtal. Då behöver vi bara ta upp en snäcka ur fodralet och ansluta den som vanligt.

Sony WF-C500
Med WF-C500 kan du lyssna på ena eller båda snäckorna samtidigt.

Jämför priser hos Prisjakt.se

Ljudkvaliteten imponerar

Sony WF-C500 är utrustade med ett intelligent Bluetooth-chip och en ännu bättre antenndesign som för över ljud till vänster och höger öra samtidigt. Det ger en högkvalitativ ljudupplevelse med låg latens som gör att du även kan titta på videos utan irriterande fördröjningar.

Vi tycker att ljudet i WF-C500 låter riktigt bra med en klar diskant och en precis lagom fyllig bas. Tekniken bakom den utmärkta ljudbilden heter DSEE (Digital Sound Enhancement Enginge) och är en teknik som reglerar de högsta frekvenserna och fade-out-ljud för att ge en så autentisk och detaljrik lyssnarupplevelse som möjligt.

Något annat som gör WF-C500 extra intressanta är stödet för 360 Reality Audio, en teknologi som placerar röster och ljud från olika instrument i ett sfäriskt ljudfält. Detta gör att det låter som att du befinner dig i en studio eller på en livekonsert. En häftig finess som vi kan tänka oss att riktiga musikälskare kommer att uppskatta!

Ingen brusreducering

WF-C500 sluter tätt i örat, men eftersom de saknar aktiv brusreducering får du förstås vara beredd på att det läcker in en del ljud från omgivningen. Vill du lyssna helt ostört är det ett par brudreducerande in-ears du ska välja, exempelvis Sonys WF-1000XM4 (men de kostar också betydligt mer).

Att modellen saknar brusreducering är också något som påverkar samtalskvaliteten. När vi pratar i telefon i en bullrig miljö har personen i andra änden ganska svårt att höra vad vi säger. Här är Apple AirPods Pro 2nd Gen överlägsna – med dem kan vi prata i telefon i ett cafe med hög livemusik utan att det blir störande för någon.

Enkla och responsiva kontroller

Varje hörsnäcka har en stor knapp på sidan. Den högra använder du för att starta och pausa uppspelningen, byta låtar samt för att besvara samtal. Med den vänstra kan du istället reglera volymen, något som är väldigt uppskattat om du inte har telefonen eller datorn i närheten.

Vi gillar att knapparna är så responsiva och enkla att komma åt, då vi kan tänka oss att de blir enkla att använda även med handskar. Det som däremot kan bli lite störande är att man lätt kommer åt dem när man ska justera hörsnäckan i örat, exempelvis vid träning. Dessutom blir det nästintill omöjligt att använda dem om vi vilar huvudet mot en kudde, exempelvis i sängen när vi ska sova.

knappar på Sony WF-C500
Stora, responsiva knappar gör WF-C500 mycket användarvänliga.

Upp till 20 timmars batteritid

När du sätter i varje hörsnäcka kommer du att meddelas om den återstående batteritiden i procent. Det är uppskattat, även om vi hade föredragit att få veta återstående lyssningstid istället.

Du laddar fodralet med en USB-C-kabel på baksidan.
Du laddar fodralet med en USB-C-kabel på baksidan.

Vad gäller batteritiden imponerar även den med tanke på priset. Sony WF-C500 ger dig faktiskt upp till 20 timmars lyssning på en enda laddning – 10 minuter i hörlurarna och ytterligare 10 timmar i fodralet.

Att ladda upp batterierna helt tar ungefär 2,5 till 3 timmar, men du kan också snabbladda i 10 minuter för att få upp till en timmes extra lyssningstid.

Vårt omdöme av Sony WF-C500

För dig som inte har råd att betala tusentals kronor för ett par trådlösa in-ears kan Sony WF-C500 mycket väl vara det bästa valet just nu. För bara drygt 600 kronor får du mycket av det som går att hitta i betydligt dyrare modeller: extremt bra ljud, utmärkt komfort, bra batteritid och appkompabilitet.

betyg av Sony WF-C500

Det enda negativa är också det som är avgörande för många, nämligen brusreduceringen. WF-C500 läcker in en del ljud i högljudda miljöer, även om de sluter tätt. För dig som vill lyssna helt ostört är de alltså inte optimala, då är det bättre att betala lite mer för en modell med aktiv brusreducering.

För dig som klarar dig utan brusreducering och vill ha så bra ljud som möjligt till ett så långt pris som möjligt kan vi dock varmt rekommendera Sony WF-C500.

Jämför priser hos Prisjakt.se

Slutbetyg

Ljudkvalitet9,0
Byggkvalitet8,7
Batteritid8,6
Komfort8,8
Användarvänlighet9,0
App8,4
Prisvärdhet9,3
Slutbetyg8,8