Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

 • Inga rasbegräsningar.
 • Från 0 kronor i självrisk.
 • Snabb skadereglering via mobilen.
 • Ett av marknadens högsta veterinärvårdsbelopp.
 • Samla poäng och få rabatt.

Nackdelar

 • Försäkrar enbart hund och katt.
 • Livförsäkring måste tecknas separat.

Specifikationer

Typ av försäkringar: Hund- och kattförsäkringar
Veterinärvårdsbelopp: Upp till 150 000 kr
Självriskperiod: 365 dagar
Fria samtal till FirstVet: Ja
Bindningstid: Nej
Rabatter: Samla poäng i appen och få rabatt

Lassie är en nytänkande svensk djurförsäkring som tillåter dig att sköta alla dina ärenden helt digitalt. Du kan dessutom skräddarsy försäkringen så att den passar just din hund- eller katt och med marknadens högsta veterinärvårdsbelopp kan både du och din fyrbenta vän känna er extra trygg. Lassie erbjuder dessutom trevliga rabattsystem som gör att du kan sänka priset på din försäkring.

Vi har gjort en djupdykning i Lassies försäkringserbjudande för att du enklare ska kunna ta reda på om deras försäkringar passar just dig. Nedan hittar du vårt omdöme av försäkringsbolaget!

Mini, Mellan eller Stor

Lassie erbjuder tre olika i olika omfattningar både för hund och katt. På så sätt kan du enklare hitta ett skydd som passar just ditt djur. Det som däremot är gemensamt för alla försäkringar är att de saknar bindningstid, ger dig fria samtal till den digitala veterinären FirstVet och ersätter dolda fel.

I den mest grundläggande försäkringen Mini ingår veterinärvård upp till 30 000 kronor. Mellan ersätter istället veterinärvård upp till 60 000 kronor medan försäkringen Stor ersätter upp till 160 000 kronor, vilket är ett av marknadens högsta veterinärvårdsbelopp just nu (tillsammans med Hedvig). Här får du ersättning för i princip allt ditt djur skulle kunna råka ut för.

Inga rasbegränsningar

En viktig skillnad mellan Lassie och många andra försäkringsbolag på den svenska marknaden är att både katt- och hundförsäkringarna saknar rasbegränsningar. Det betyder att du kan försäkra vilken katt- eller hundras som helst och ändå få ersättning för besvär eller sjukdomar som är extra vanliga för den rasen.

Några exempel på rasspecifika besvär är:

 • Problem med näshålor eller näsborrar för kattraserna perser och exotic
 • Ledsjukdomar för kattrasen scottish fold
 • Problem med luftstrupe, näshåla och näsborrar för hundraserna bostonterrier, mops samt fransk och engelsk bulldogg
 • Problem med ögon, öron och hud för hundrasen shar pei

Lassie kan alltså ge dig ersättning för både undersökning och behandling av dessa åkommor, men du får räkna med att prislappen på försäkringen kommer att öka.

Se pris direkt på skärmen

Att se vad just din försäkring hos Lassie kommer att kosta är mycket enkelt. Du behöver bara besöka Lassies hemsida, svara på några frågor om ditt djur och därefter ser du ditt pris direkt på skärmen.

För att se ditt pris behöver du bara svara på några frågor om ditt husdjur.
För att se ditt pris behöver du bara svara på några frågor om ditt husdjur.
I det sista steget ser du vilken premie Lassie kan erbjuda beroende på hur omfattande djurförsäkring du behöver.

Hur mycket försäkringen kommer att kosta varierar beroende på olika faktorer, exempelvis djurets ålder, ras, om djuret är kastrerat, hur du bor samt vilken försäkringsomfattning du väljer. Att försäkra en bondkatt som främst bor inomhus är till exempel billigare än att försäkra en dyr raskatt som rör sig fritt på tomten.

Vad gäller betalning väljer du själv om du vill betala per år eller månad. En fördel med att betala månadsvis är dock att du när som helst kan byta djurförsäkring om du skulle hitta ett mer förmånligt alternativ någon annanstans. Lassies djurförsäkringar gäller nämligen utan både bindnings- och uppsägningstid.

Flexibel självrisk låter dig justera kostnaden

Något annat som påverkar kostnaden för din djurförsäkring är vilken självrisk du väljer. Hos Lassie kan du nämligen välja mellan en fast självrisk på 0, 1 500 eller 3 500 kronor. Väljer du att betala 0 kronor vid ett veterinärbesök blir månadskostnaden för försäkringen högre och väljer du att betala 3 500 kronor blir månadskostnaden lägre. Den rörliga självrisken ligger i stället på 15 eller 25 procent, och den måste du alltid betala.

När du beräknar priset väljer du också vilka självrisker du vill ha. När du klickar i dem kommer priserna på försäkringen att ändras. Här kan du också lägga till något av Lassies tillägg för ett ännu mer omfattande skydd.

En stor fördel med Lassie är den långa självriskperioden på 365 dagar. Det betyder att du bara behöver betala självrisken en gång per år, oavsett om du besöker veterinären vid flera tillfällen under denna period. Hos andra försäkringsbolag, exempelvis Moderna Djurförsäkringar, ligger självriskperioden på endast 180 dagar.

Digital skadeanmälan via mobilen

Skulle skadan mot all förmodan vara framme får du hjälp direkt i mobilen alla dagar mellan klockan 08:00 och 21:00. Att göra en skadeanmälan är enkelt och smidigt i Lassies egen app, där du för övrigt också hittar all information om din försäkring. Anmäler du skadan en vardag mellan 08:00 och 17:00 får du dessutom direktreglering, så att du inte behöver ligga ute med pengar.

Enligt kunderna själva är skaderegleringen utmärkt och det går snabbt att få ersättningen.
Precis som det ska vara med ett digitalt försäkringsbolag alltså. Lassie erbjuder dessutom direktreglering, vilket betyder att du bara behöver betala självrisken vid ett veterinärbesök och inte ligga ute med pengar.

Det finns förstås ingen gräns för hur många skador du kan anmäla, däremot kan du inte få mer än ditt valda veterinärvårdsbelopp i ersättning per försäkringsår.

Samla poäng i Lassie-appen och få rabatt

Lassie erbjuder en unik och rolig lösning för att göra dig mindre riskbenägen och samtidigt sänka priset på din premie. Enligt Lassie går nämligen de flesta försäkringsärendena att undvika med rätt kunskaper och just därför erbjuder de interaktiva guider, utmaningar och quiz i sin app, så att du ska lära känna ditt djur lite bättre.

Genom att få mer kunskap lär du dig hur du kan förebygga vanliga skador, sjukdomar och olyckor. Samtidigt samlar du dessutom poäng för varje kurs du klarar som du sedan kan använda för att få rabatt på din försäkring. Som mest kan du få upp till 250 kronor i rabatt för katt och 500 kronor för hund varje försäkringsår.

Vårt omdöme av Lassies djurförsäkring

Lassie har mängder av nöjda kunder med ett utmärkt Trustscore på 4,4 av 5. Över 80 procent av kunderna ger dessutom högsta möjliga betyg, vilket är ett tydligt tecken på att Lassie verkar göra någonting rätt. Förutom det har Lassie placerat sig högt i Konsumenternas jämförelse av både katt- och hundförsäkringar.

Lassie försäkring omdöme

Vi imponeras verkligen av den här moderna försäkringslösningen, som genom digitala verktyg gör det enklare och smidigare än någonsin att försäkra sitt husdjur. Via Lassies snygga app håller du koll på allt som rör din försäkring, och där kan du även göra en skadeanmälan eller ringa FristVet.

Försäkringen i sig är också på många sätt en av marknadens bästa, inte minst tack då Lassie erbjuder marknadens högsta veterinärvårdsskydd och möjligheten att påverka din månadskostnad genom den flexibla självrisken. Vi gillar också att du kan få rabatt på försäkringen, bara genom att göra quiz och utöka dina kunskaper som djurägare.

Nu hoppas vi bara att Lassie fortsätter växa som försäkringsbolag och att de i framtiden även kan tänka sig att erbjuda försäkringar för andra djur än bara för hund och katt.

Slutbetyg

Försäkringsvillkor9
Support9,2
App9,3
Rabattsystem8,9
Kundbetyg9,4
Slutbetyg9,2

Vanliga frågor

Vilka djur kan jag försäkra hos Lassie?

I dagsläget erbjuder Lassie försäkringar för hund och katt. De har inga åldersgränser och alla hund- och kattraser går att försäkra.

Erbjuder Lassie rabatter?

Ja, hos Lassie djurförsäkring kan du få rabatt på upp till 250 kronor för katt och 500 kronor för hund varje försäkringsår. Detta får du genom att samla poäng i appen, som du får när du klarar quiz och andra utmaningar som rör ditt husdjur.

Har Lassie bindningstid?

Nej, Lassies försäkringar har varken bindningstid eller uppsägningstid.

Är Lassie en bra djurförsäkring?

Lassie är en mycket omtyckt djurförsäkring bland kunderna, vilket bland annat visar sig i de höga betygen på Trustpilot. De har även Sveriges högsta veterinärvårdsskydd och förmåner som fri tillgång till veterinärsamtal via FirstVet, flexibel självrisk och möjlighet att få rabatt på försäkringskostnaden.

Vad kostar Lassies försäkringar?

Det beror på vilken hund eller katt du försäkrar, samt vilken försäkringsomfattning du väljer: Mini, Mellan eller Stor. Även vilken självrisk du väljer påverkar försäkringspremien.

Gäller Lassies djurförsäkring bara i Sverige?

Nej, försäkringen gäller inom Norden samt i europeiska länder (dit djur får föras fram och tillbaka utan karantän) i maximalt ett år.