Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Få leverans när det passar dig.
  • Skräddarsy din egen matkasse.
  • Avsluta när du vill.
  • Många nöjda kunder.

Nackdelar

  • Inga matkassar för singelhushåll.

Specifikationer

Antal personer: 2 - 4
Antal recept: 3–5 per vecka
Pris: Från 550 kronor
Rabatter: Rabatt och gratis leverans för nya kunder
Bindningstid: Nej

HelloFresh grundades 2011 och är verksamma i Sverige, Tyskland, Belgien, Frankrike, Nederländerna, Australien och Nya Zeeland. Företagets filosofi har sedan starten varit att göra det enklare för privatpersoner att laga hälsosam mat, och sedan starten har miljontals nöjda kunder fått matkassar levererade av Hellofresh. Men hur fungerar egentligen deras tjänst och är den verkligen så bra som alla säger? Läs vidare i vårt omdöme för att ta reda på om HelloFresh är något för dig!

HelloFresh
HelloFresh är ett av Sveriges mest populära matkasseföretag.

Matkassar med stor valfrihet

Hos HelloFresh har du stor valfrihet när det kommer till vilka recept och råvaror som skickas hem till dig. Det första du behöver göra är dock att välja för hur många personer råvarorna ska räcka till och hur många recept du vill ha per vecka. I skrivande stund kan du välja antingen två eller fyra personer och upp till fem recept. Kassarna som erbjuds är därmed kanske inte helt optimala för dig som bor i ett singelhushåll eller för dig med en väldigt stor familj. Du som är singel kan dock ändå välja kassen för två personer och få extra måltider som du exempelvis kan frysa in.

Du ser enkelt vad din kasse kommer att kosta beroende på antal personer och måltider.

Nästa steg är att välja vilka recept du föredrar, exempelvis kött och grönt, vegetariskt, familjevänligt, snabbt och enkelt eller kalorismart. Du kan välja en av kategorierna eller kombinera flera. HelloFresh kommer sedan att plocka fram 28 recept som passar dina val och så får du själv välja vilka du vill ha den kommande veckan. Vi gillar verkligen det här konceptet eftersom du får möjlighet att anpassa matkassen precis som du vill. Vissa veckor kanske du vill äta mer vegetariskt och andra veckor kanske du bara vill att det ska gå snabbt.

I dagsläget har du 28 smarriga recept att välja mellan i dina kassar.

Något vi gillar med HelloFresh, eller matkassar över huvud taget, är att maten du får levereras i så exakta mängder som möjligt. Det bidrar i sin tur till mindre matsvinn, vilket är bättre för miljön. Förutom det är HelloFresh faktiskt det första matkasseföretaget som kompenserar för sina koldioxidutsläpp – ett stort plus enligt oss.

Flexibla villkor och leveranser

HelloFresh är även flexibla när det kommer till villkor och leveranser. För det första saknar företaget bindnings- och uppsägningstider, vilket betyder att du kan avsluta eller pausa ditt abonnemang precis när du vill. Och medan många matkasseföretag bara levererar i början eller slutet av veckan kör HelloFresh ut matkassar sju dagar i veckan (!). Väldigt generöst om du frågar oss.

Du väljer själv vilka leveranstider som passar dig bäst och du får alltid en spårningslänk via SMS för att hålla koll på var budbilen befinner sig. Skulle du inte vara hemma när beställningen kommer ringer budet dig eller följer de instruktioner som du lämnat i din beställning, exempelvis att lämna kassen vid dörren. Du kan även ändra leveranstid i efterhand genom att logga in på ditt HelloFresh-konto på hemsidan.

I dag levererar HelloFresh till stora delar av Sverige, och på deras hemsida kan du se om just din bostadsort finns med.

Större matkassar är mer prisvärda

Som tidigare nämnt kan du själv anpassa hur många recept du vill ha per vecka och för hur många personer. Vad du väljer kommer förstås också att påverka priset du betalar. I dagsläget ligger kostnaden från 550 kronor, då får du tre recept för två personer. Det ger en genomsnittlig kostnad på 91 kronor per person och måltid. Den största kassen – alltså för fyra personer med fem recept – kostar 1 090 kronor och är alltså mer prisvärd eftersom kostnaden per person och måltid istället blir 54 kronor.

En stor fördel med HelloFresh är att de ofta erbjuder fördelaktiga kampanjer och erbjudanden, inte minst för nya kunder. Just nu kan du till exempel få rabatt på dina första fem kassar, vilket kan spara dig nästan 1 400 kronor. Även du som är student kan ta del av extra förmånliga rabatter via StudentBeans.

Håll koll enkelt i appen

Något annat vi verkligen gillar med HelloFresh är att de också erbjuder en helt egen app, som vi tycker är väldigt enkel och användarvänlig. Via den kan du enkelt skräddarsy dina matkassar, precis som på hemsidan, men också få notiser när det är dags att välja måltider inför din nästa leverans eller när det finns ett riktigt bra erbjudande tillgängligt. Du kan också utforska olika recept, ta del av intressanta matlagningstips eller chatta med supporten.

HelloFresh egen app är gratis att ladda ner och enkel att använda.
Du gör dina beställningar direkt i appen och får en notis när det är dags att välja måltider för nästa leverans.

Mängder av nöjda kunder

Idag är HelloFresh ett av de mest populära alternativen när svenskarna ska välja matkasseföretag. De flexibla leveransvillkoren, det stora utbudet av recept och enkelheten i att kunna pausa och avsluta abonnemanget när som helst är enligt oss det som lett till företagets goda rykte.

Hos Trustpliot har HelloFresh Sverige över 14 000 recensioner, och ett mycket bra snittomdöme på 4,1 av 5 möjliga. Mer än hälften av recensenterna (54 procent) ger dessutom tjänsten högsta möjliga betyg. Många kunder uppger att HelloFresh har varit guld värt i vardagen och att deras recept är väldigt goda. De som ger lite sämre betyg tycker att det ibland kan vara lite snålt med grönsaker till maten och att det hade varit kul med lite fler recept att välja bland, särskilt om man planerar att ha kassen i flera veckor i sträck och exempelvis inte äter kött.

Även HelloFresh egen app har fått väldigt fina betyg – 4,6 av 5 på Appstore baserat på över 16 000 betyg och 4,6 av 5 på Google Play med över 116 000 (!) omdömen. Det är ett tydligt tecken på att appen verkar fungera precis som förväntat.

Komma i kontakt med HelloFresh

Har du frågor gällande HelloFresh kan du besöka hjälpcentret på hemsidan. Där finns en sökfunktion så att du enklare kan hitta det du undrar över, men du kan också utforska några vanliga kategorier för att läsa du svar på vanliga frågor.

Finner du inte det du söker efter kan du förstås vända dig till kundtjänsten. De finns tillgängliga via telefon eller chatt alla dagar i veckan, och öppettiderna är faktiskt väldigt generösa. Beroende på dag öppnar kundtjänsten mellan kl. 07:00 – 10:00, men den stänger alltid 22:00, även på lördagar och söndagar. Ett stort plus tycker vi.

Vårt omdöme av HelloFresh

Enligt oss finns det huvudsakligen tre saker som är viktiga när det kommer till matkasseföretag. Först det första måste de ha konkurrenskraftiga priser, och för det andra måste de ha en stor variation av recept så att man inte tröttnar på att få samma råvaror och recept levererade hela tiden. Sist men inte minst är det viktigt att matkassen kan levereras när det passar en själv, eftersom alla har olika arbetstider och fritidssysselsättningar. HelloFresh är det matkasseföretag som vi tycker bäst motsvarar våra krav när det gäller just de här sakerna.

hellofresh

Vi gillar också att supporten är så lättillgänglig och att alla matkassar saknar bindningstid. Däremot hade vi gärna sett att HelloFresh erbjöd skräddarsydda alternativ för singelhushåll med färre portioner till lägre pris. Idag är det främst de större matkassarna som är mest prisvärda.

Vanliga frågor

Vad är HelloFresh?

HelloFresh är ett internationellt företag som levererar färdigkomponerade matkassar. I kassarna får du recept och råvaror, så att du slipper spendera tid på att planera måltider och besöka livsmedelsbutiker.

Vad har HelloFresh för bindningstid?

HelloFresh har ingen bindningstid, vilket betyder att du kan pausa eller avsluta ditt abonnemang när du vill.

När levererar HelloFresh?

HelloFresh har flexibla leveranser så att du kan välja en leveranstid som passar din vardag. De kör ut sina matkassar varje dag hela veckan och du kan enkelt följa leveransen i din mobil.

Vad kostar HelloFresh?

Det lägsta priset för en matkasse från HelloFresh är i skrivande stund 579 kronor och innehåller tre recept för två personer. Som ny kund kan du dock ofta ta del av extra fördelaktiga rabatter och kampanjer.