Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Pausa, ändra eller säg upp när du vill.
  • Få full kontroll via Hedvigs app.
  • Snabb skadereglering och utbetalning.
  • Sänk priset med Hedvig Forever.

Nackdelar

  • Ganska begränsat försäkringsutbud.
  • Betalning kan enbart ske med autogiro.

Specifikationer

Typ av försäkringar: Hem, djur, bil, olycksfall
Bindningstid: Nej
Uppsägningstid: Nej
Självrisk: från 1 500 kr
Betalningsmetod: Autogiro
Öppettider (chatt): mån – fre 08:00 – 20:00, helger 10:00 – 20:00
Öppettider (telefon): vardagar 09:00 – 16:00

Hedvig grundades 2017 med visionen att erbjuda försäkringar som är anpassade för vår moderna livsstil. Resultatet? En helt digitaliserad lösning, där allt ifrån skadeanmälan till kontakt med kundtjänsten sker digitalt, främst via Hedvigs egen app.

I dag är Hedvig faktiskt ett av de snabbast växande försäkringsbolagen i Norden, och förutom i Sverige är de även verksamma i Norge och i Danmark. De har dessutom fått höga betyg på plattformar på Trustpilot, vilket vi tycker är ett tydligt tecken på att de verkar göra någonting som kunderna uppskattar.

Vi är själva kunder hos Hedvig, men har också gjort en närmare granskning av deras olika försäkringar för att ta reda på vad det egentligen är som gör dem så omtyckta. Läs vidare för att läsa vårt omdöme av det populära försäkringsbolaget Hedvig!

Smalare utbud, men med full frihet

Jämfört med jättebolag som exempelvis Folksam och IF är Hedvig fortfarande en ganska liten försäkringsaktör. Till en början riktade de faktiskt in sig enbart på hemförsäkringar, men i takt med att antalet kunder ökat har Hedvig valt att bredda sitt försäkringsutbud. Numera kan du även teckna försäkringar för din bil, för olycksfall samt för din hund eller katt.

Trots det ska sägas att Hedvigs utbud fortfarande inte mäter sig med mer etablerade försäkringsbolag. Det saknas fortfarande försäkringar för exempelvis MC, båt och husvagn samt mer nischade personförsäkringar så som sjukförsäkring, barnförsäkring och livförsäkring. Men å andra sidan är det långt ifrån alla som behöver samla alla försäkringar hos ett och samma bolag (även om det förstås är lite bekvämare att göra på det viset).

Något vi däremot gillar väldigt mycket med Hedvigs försäkringar är att de gäller utan bindnings- och uppsägningstid, vilket betyder att du kan avsluta dem när som helst. Det går också att pausa försäkringen eller byta mellan Hedvigs olika försäkringslösningar, exempelvis från ett grundläggande paket till ett mer omfattande. Kort sagt får du full frihet att göra lite som du själv vill.

Försäkrar hem, bil och djur

Hedvigs försäkringar går att dela in i tre huvudsakliga kategorier: hemförsäkring, bilförsäkring och djurförsäkring. Nedan tittar vi närmare på villkoren för var och en av dem.

Hemförsäkring hos Hedvig

Hemförsäkringen hos Hedvig är uppdelad i hyresrätt, bostadsrätt och villa, som alla innehåller drulle och ett reseskydd i 45 dagar. Vad gäller dina saker är de försäkrade upp till 1 miljon kronor eller 1,5 miljoner i villaförsäkringen. Försäkrar du en villa eller en bostadsrätt är huset eller lägenheten dessutom försäkrad till fullvärde, vilket betyder att det inte finns någon gräns för hur mycket du kan få i ersättning vid en reparation. Om ditt kök till exempel är totalförstört efter en vattenskada får du ett nytt kök.

Hemförsäkring hos Hedvig

Vill du ha extra trygghet i vardagen kan du alltid teckna Hedvigs olycksfallsförsäkring som tillägg till någon av hemförsäkringarna. Den gäller hela tiden, var du än befinner dig, och ger dig ersättning för vård om du någon i din familj råkar ut för en olycka.

För dig som är under 30 år och studerar på minst 50 procent kan Hedvigs hemförsäkring vara extra fördelaktig. Som student betalar du nämligen från så lite som 49 kronor i månaden för en riktigt bra hemförsäkring som täcker det mesta – både din inredning, dina saker och dig.

Bilförsäkring hos Hedvig

Numera kan du också försäkra bilen hos Hedvig, och i vanlig ordning kan du välja mellan tre olika försäkringsomfattningar: trafik, hel eller halv. Trafikförsäkringen ger dig ett grundläggande skydd och är ett måste att ha enligt svensk lag. Halvförsäkringen ger ett bra skydd för de flesta bilägare, men ersätter inte vagnskada, vilket helförsäkringen gör.

Bilförsäkring hos Hedvig

Det finns ett par saker vi tycker är extra bra med Hedvigs bilförsäkringar. Den första är att bärgningshjälp dygnet runt ingår, vilket är ganska ovanligt, och att självrisken inte är högre för dig som är under 25 år. Utöver det får du själv välja var du vill reparera din bil vid en skada – i vanliga fall är det försäkringsbolaget som väljer detta åt dig. Vi gillar också att det är gratis att laga stenskott, och att både hel- och halvförsäkringen täcker skador på elbilsbatterier.

Djurförsäkring hos Hedvig

Det senaste tillskottet i Hedvigs försäkringsutbud är deras djurförsäkring, något som troligtvis kommer att göra många djurägare där ute väldigt glada. Nu kan du försäkra din hund eller katt hos Hedvig, och med marknadens högsta veterinärvårdsbelopp dessutom – upp till hela 160 000 kronor. Du får också alltid fria samtal för rådgivning med en veterinär och varje år får du en kostnadsfri digital hälsokontroll.

Djurförsäkring hos Hedvig

Djurförsäkringarna finns i tre olika omfattningar, där den billigaste heter Basic och ger ett bra grundläggande skydd. Standard passar de flesta djurägare och ersätter det mesta, medan Premium ersätter allt i Standard och lite till, exempelvis specialkost och vård av djur – till och med sorgbearbetning. Här ingår även en livförsäkring.

Hedvig Försäkring

Sköt dina ärenden helt digitalt

Du som tidigare varit kund hos någon av de traditionella försäkringsbolagen är förmodligen bekant med långa telefonköer, krångliga blanketter som ska fyllas i och annat som känns väldigt omodernt. Hedvig erbjuder en betydligt smidigare och mer moderniserad lösning. Här kan du nämligen göra din skadeanmälan direkt i en snygg och enkel app, där du också kan chatta med en handläggare om det skulle uppstå några frågor. Skulle du exempelvis råka tappa din dator så att den går sönder gör du så här:

  1. Gå in i Hedvigs app och tryck på ”Anmäl skada”.
  2. Lämna ett hederslöfte om att du kommer att återge händelsen sanningsenligt
  3. Tryck på inspelningsknappen och berätta att du har tappat din dator i golvet samt när och var nr det hände. Klart!

Nästa steg är att invänta svar från Hedvigs handläggare och komplettera med digitala filer om det skulle behövas. I chatten får du direkt veta hur mycket du kommer att få i ersättning och vanligtvis får du faktiskt pengarna utbetalda samma dag. Och det hela är otroligt smidigt om du frågar majoriteten av Hedvigs kunder, som hyllar både skaderegleringen och supporten.

Spara pengar med Hedvig Forever

Många försäkringsbolag erbjuder rabatter till kunder som väljer att samla flera försäkringar hos dem. Hos Hedvig kan du dessvärre inte ta del av några samlingsrabatter, men det betyder inte att du inte kan få rabatt. Faktum är att Hedvig erbjuder något som kanske till och med är bättre, nämligen bonusprogrammet Hedvig Forever.

Med Hedvig Forever kan du bjuda in dina vänner och för varje inbjuden vän får du 10 kronor rabatt varje månad. Även personerna du bjuder in får ta del av samma rabatt. Och bjuder du in tillräckligt många kan din försäkring till slut faktiskt bli helt gratis. Både du och din vän behåller dessutom rabatten så länge ni är kvar hos Hedvig.

Använd gärna vår rabattkod HEDVIGBÄSTITEST för att få 10 kronor rabatt på din månadskostnad!

Det finns alltså egentligen inga nackdelar med det här systemet, och enligt oss är det betydligt mer förmånligt än en vanlig samlingsrabatt.

Folket älskar Hedvig

Hedvig har inte funnits på marknaden särskilt länge, men trots det har de hunnit göra ett positivt avtryck. Hos Trustpilot har Hedvig ett Trustscore på 4,3 av 5 möjliga där över 80 procent ger högsta möjliga betyg, vilket verkligen inte hör till vanligheterna när det gäller försäkringsbolag.

De över 2 500 kunderna som har lämnat sina recensioner berömmer framför allt Hedvig för enkelheten, kundservicen och att det går snabbt att få pengarna utbetalda. Att Hedvig inte heller har någon bindningstid beskrivs också som positivt och har fått fler att våga testa Hedvig som sitt försäkringsbolag. I många kundomdömen hittar du också rabattkoder som du kan använda för att få en ännu billigare försäkring.

Finns tillgängliga alla dagar i veckan

Hedvig erbjuder en heldigital lösning, där du kommer i kontakt med serviceteamet under veckans alla dagar i chatten som du hittar i appen. Under vardagar har de öppet mellan kl. 08:00 – 20:00 och på helger mellan kl. 10:00 – 20:00. Vi tycker att det här är en riktigt smidig lösning och de generösa öppettiderna gör knappast det hela sämre.

Hedvig erbjuder också en informativ sida där de svarar på de vanligaste frågorna rörande sin tjänst. Skulle du föredra att prata med en kundservicemedarbetare i telefon är inte heller det några problem. Du kan få svar på alla dina frågor om försäkringar och teckna en ny försäkring via telefon från måndag till fredag mellan kl. 09:00 – 16:00.

Vårt omdöme av Hedvig

Hedvig har kommit in som en modern uppstickare i en bransch där många försäkringsbolag inte riktigt har hängt med i teknikutvecklingen. Ingen är längre intresserad av att sitta i telefonköer, svara på en massa frågor eller fylla i papper för att få hjälp att få tillbaka pengar om mobilen har blivit stulen. Detta har Hedvig förstått, och just därför har de valt att digitaliserat hela försäkringsupplevelsen från början till slut.

Hedvig Försäkring

Vi gillar verkligen hur enkelt det är att använda Hedvigs app för att anmäla skador – det är så här alla försäkringsbolag borde fungera. Att Hedvig har suveräna öppettider i sin chatt och tusentals nöjda kundomdömen hos Trustpilot gör oss mer än trygga i att rekommendera deras försäkringar till de flesta.

Det enda vi kan anmärka på är att Hedvig fortfarande erbjuder ett ganska begränsat utbud av försäkringar, åtminstone jämfört med jättarna de konkurrerar med. De försäkrar till exempel inte din MC, båt eller husvagn, och även utbudet av personförsäkringar är väldigt smalt. Men de kan å andra sidan bredda sitt utbud med tiden – det har de trots allt gjort tidigare.

Något annat som kan vara lite synd för vissa är att du bara kan betala dina försäkringar hos Hedvig med autogiro. Och eftersom autogiro enbart erbjuds av Sveriges största banker kan det ställa till det om du har en mindre nischbank. Men utöver det finns det inget att klaga på med Hedvig och därför känner vi oss trygga i att ge dem ett högt slutbetyg.

Slutbetyg

Villkor9,2
Försäkringsutbud7,7
Support8,9
Rabatter8,7
Kundbetyg9,3
Slutbetyg8,8

Vanliga frågor

Vad är Hedvig?

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder helt digitala hem-, djur- och bilförsäkringar. Här kan du göra en skadeanmälan och kontakta support dygnet runt i en smart app.

Är Hedvigs försäkringar pålitliga?

Hedvig är ett mycket omtyckt och pålitligt försäkringsbolag med ett högt Trustscore. Kunderna är nöjda med allt från pris till hur enkelt det är att anmäla en skada och få pengarna utbetalda.

Har Hedvigs försäkringar bindningstid?

Nej, hos Hedvig har du som kund varken bindnings- eller uppsägningstid, utan du kan säga upp försäkringen när som helst via appen.

Kan jag få en billigare premie hos Hedvig?

Ja, genom lojalitetsprogrammet Hedvig Forever kan du få en helt gratis försäkring genom att värva vänner.

Hur anmäler jag en skada hos Hedvig?

Det gör du direkt i appen – smidigt och enkelt. Svar får du oftast omgående och ersättningen betalas vanligtvis ut samma dag.

Erbjuder Hedvig studentrabatter?

Ja, du som studerar på minst 50 procent och är mellan 18–30 år kan ta del av en studentrabatt på 25 procent.