Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

 • Lättnavigerad hemsida.
 • Över 30 anslutna långivare.
 • Höga betyg hos Trustpilot.
 • Bra överblick via din personliga sida.
 • Säker signering med BankID.

Nackdelar

 • Kundtjänsten är stängd på helgen.
 • Ingen live chatt.
 • Saknar FAQ-sektion.

Specifikationer

Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
Löptid: 1 - 20 år
Nominell ränta: 2,95% - 29,95%
Anslutna långivare: 32 st
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: Minst 120 000 kr/år
Kreditupplysning: Upplysningscentralen
Besked: Inom 1 arbetsdag

Enklare är en svensk låneförmedlare som startade sin verksamhet 2014. Genom åren har de vuxit sig allt större på den svenska lånemarknaden – idag har Enklare över 150 anställda som utfört över en halv miljon lånejämförelser.

I det här omdömet av Enklare tittar vi närmare på deras tjänst, hur den fungerar och vad du kan använda lånet till. Vi berättar också om vad som krävs för att du ska kunna använda tjänsten samt vad kunderna själva tycker om Enklares jämförelsetjänst.

Jämför lån enklare

Att Enklare är en låneförmedlare betyder att de inte lånar ut pengar själva, utan enbart kopplar samman låntagare med långivare. I dagsläget är fler än 30 olika långivare och banker kopplade till Enklares tjänst, och det är via dessa långivare du sedan kan ta ett lån. När du skrivit under låneavtalet har Enklare inte längre något med ditt lån att göra eftersom de bara hjälpt dig att hitta rätt långivare.

Vi rekommenderar alla som behöver låna pengar att ta hjälp av en låneförmedlare, som exempelvis Enklare. Fördelen med den här tjänsten är nämligen att du kan få låneförslag från flera långivare samtidigt utan att behöva dra på dig flera UC-förfrågningar. Enklare tar nämligen bara en kreditupplysning hos UC som bankerna får dela på när de gör sin kreditbedömning. Det är å andra sidan inget som är unikt för just Enklare, utan gäller för alla låneförmedlare.

En annan fördel med att ta hjälp av en låneförmedlare som Enklare är att du bara behöver fylla i en ansökan. Den skickas sedan vidare till de anslutna långivarna tillsammans med UC-underlaget. Varje långivare får sedan avgöra om de vill erbjuda dig ett lån, och vad detta lån i så fall kommer ha för ränta.

Om du har mer funderingar kring Enklares lån så kan du läsa mer om deras villkor här.

Du får oftast svar samma dag

Normalt sett får du dina första låneförslag samma dag som du ansöker, förutsatt att du ansöker under Enklares öppettider förstås. När du fått en offert kommer du att meddelas om detta via SMS.

Något vi gillar med Enklare som vissa låneförmedlare saknar är möjligheten att logga in på en personlig sida via hemsidan. Där samlas alla dina låneofferter så att du kan gå igenom dem och jämföra i lugn och ro. Och eftersom inloggningen sker med BankID kan du vara säker på att ingen annan får tillgång till dina erbjudanden.

jämför lån hos enklare via mobilen

Värt att nämna är att din ansökan hos Enklare inte är bindande, så du behöver inte tacka ja till ett lån om du inte vill. Det är dessutom helt kostnadsfritt för att ansöka, eftersom Enklare tar betalt av de anslutna långivarna istället för av dig som kund. Detta är dock inget som påverkar kostnaden för lånet, utan den är densamma som om du skulle ansökt direkt hos långivaren.

Förmedlar lån utan krav på säkerhet

Likt många andra svenska låneförmedlare förmedlar Enklare privatlån som inte kräver någon säkerhet. Det betyder att du inte behöver lämna någon pant för att få lån, utan det enda som påverkar dina lånechanser är din kreditvärdighet. Har du en god ekonomi ökar chanserna att få lån och vice versa. Och pengarna kan du använda för att exempelvis köpa en bil, betala för en utbildning, renovera i hemmet eller för att lösa dyra smålån.

Lägsta möjliga belopp att låna hos Enklare är 5 000 kronor och som mest kan du låna 600 000 kronor. Lånet kan du sedan lägga upp över en tid på 1 – 20 år, beroende på om du föredrar en låg räntekostnad eller en låg månadskostnad.

I ansökningsformuläret på Enklares hemsida finns en kalkylator som visar ungefär hur mycket lånet kommer att kosta dig varje månad, dock med en exempelränta. Tänk också på att kalkylatorn dock inte visar totalkostnaden för lånet. Väljer du en lång löptid kommer totalkostnaden att bli högre jämfört med om du återbetalar lånet så snabbt som möjligt.

Räntan varierar beroende på långivare

Vissa lån kan ha en individuell ränta som varierar beroende på låntagarens ekonomi, andra har samma ränta för alla kunder. Enklare samarbetar med långivare som erbjuder båda dessa lånetyper, vilket betyder att räntan kan variera kraftigt beroende på var du tecknar lånet. Majoriteten av de anslutna långivarna erbjuder dock en individuell räntesättning.

Du bör försöka undvika lån med bunden ränta, framför allt om du har en hyfsat god ekonomi. Dessa lån kan nämligen bli väldigt dyra i längden, framför allt om du väljer en lång löptid eller har svårt att återbetala i tid.

Räntespannet hos Enklare ligger idag mellan 2,95 och 29,95 procent (nominell ränta). Utöver det kan det tillkomma andra avgifter hos vissa långivare, så som uppläggningsavgift och aviavgift. All information om lånekostnaden får du tillgång till i dina offerter, så att du enklare kan se vilket lån som blir billigast just för dig.

Enklares ställer vissa krav på dig som kund

Precis som övriga låneförmedlare har Enklare ett visst ansvar när de förmedlar lån. Därför ställer de en del krav på dig som är intresserad av att ansöka. Uppfyller du inte dessa krav är chansen stor att du får avslag på din ansökan. Här är Enklares grundläggande lånekrav:

 • Du måste vara minst 18 år
 • Årsinkomst på minst 120 000 kronor
 • Skuldfri hos Kronofogden de senaste 6 månaderna
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år

Utöver detta gör varje långivare en egen bedömning av din betalningsförmåga. Vissa kan ha strängare krav, och andra mildare. Vad gäller betalningsanmärkningar har Enklare inga specifika regler, utan så länge din ekonomi är god i övrigt är det möjligt att låna ändå. Vi rekommenderar dock inte att du ansöker om lån om du tidigare fått en betalningsanmärkning som uppstått på grund av betalningssvårigheter.

Användbar information

Företagsnamn:Enklare Ekonomi Sverige AB
Hemsida:https://enklare.se/
Telefonnummer:0770-330777
E-postadress:[email protected]
Adress:Skeppargatan 26, 114 52 Stockholm
Senast uppdaterad: 04 Januari, 2024

Öppettider

Måndag:09.30-17:00
Tisdag:09.30-17:00
Onsdag:09.30-17:00
Torsdag:09.30-17:00
Fredag:09.30-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt

Kundtjänsten lämnar lite att önska

Kunderna själva är överlag mycket nöjda med Enklares förmedlingstjänst. På Trustpilot läser vi att många fått ett bra bemötande och uppföljning efter att de tagit ett lån. Här landar genomsnittsbetyget på 4,7 av 5 baserat på över 5 700 omdömen. 81 procent ger dessutom högsta betyg och 13 procent näst högsta betyg.

Trots det saknar Enklares kundtjänst lite av det vi hittar hos många större låneförmedlare. Här finns till exempel ingen live chatt vi kan vända oss till med enklare frågor, utan det är telefon eller mejl som gäller. Visserligen är svarstiden på mejl i regel mycket snabb (inom 4 minuter i vårt test), men en chattfunktion hade ändå varit uppskattad. Dessutom är kundtjänsten stängd på helger och öppettiderna är begränsade till mellan kl. 09:30 – 17:00 på vardagar.

Vårt omdöme av Enklare

Enklare erbjuder en säker och välfungerande tjänst som hjälpt tusentals kunder att hitta bättre lånevillkor. Hemsidan fungerar bra, även i mobil, och det är enkelt att förstå hur ansökningsprocessen fungerar. Det är möjligt att ansöka om både små och stora lån, och med över 30 anslutna långivare är chanserna goda att du hittar ett passande lån.

Kundernas omdömen talar sitt tydliga språk – med 4,7 av 5 i genomsnittsbetyg hos Trustpilot kan vi konstatera att Enklare har en hög kundnöjdhet. Men med det sagt lämnar deras kundtjänst än då lite att önska. Vi hade gärna sett att den var öppen alla dagar i veckan och att det även fanns en chattfunktion tillgänglig. Det hade dessutom varit bra med en separat sida för vanliga frågor och svar som verkar saknas i dagsläget.

Slutbetyg

Ansökningsprocess8,9
Samarbetspartners9,0
Ränta7,9
Hemsida8,6
Lånekrav8,9
Kundtjänst8,4
Trustscore9,4
Slutbetyg8,9
Får jag samma ränta hos Enklare som hos banken?

Ja, räntan är alltid densamma som hos banken. I vissa fall kan långivaren lägga på en uppläggningsavgift för personer som ansöker via en låneförmedlare, men det är ganska ovanligt.

Hur kan Enklare vara gratis?

Enklare är gratis för dig som låntagare eftersom de istället tar betalt av långivarna vars lån de marknadsför. Det påverkar dock inte lånekostnaden för dig som ansöker.

Måste jag ta ett lån bara för att jag ansökt?

Nej, det behöver du inte. Att ansöka hos Enklare är inte bindande.

När betalar Enklare ut pengarna?

Enklare betalar inte ut pengarna, utan det gör den långivare du ansöker hos. När du får pengarna beror på långivarens utbetalningsprocess – ibland sker utbetalningen samma dag, andra gånger tar det ett par vardagar.

Tar Enklare en UC när jag ansöker?

Ja, när du skickar in en ansökan gör Enklare en UC-förfrågan som skickas sedan vidare till de anslutna långivarna. I vissa fall kan du få omfrågandekopior på posten, men de är inte samma sak som kreditupplysningar.