Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Nytt M2-chip ger ännu bättre brusreducering och transparent läge.
  • Vattentätt fodral med ännu bättre batteritid.
  • Utvändig volymkontroll.
  • Fantastiskt ljud.

Nackdelar

  • Inga designuppdateringar.
  • Uppspelad batteriprocent hade varit bra.
  • Kan vara svårt att komma åt volymkontrollen.

Specifikationer

Batteritid: 4,5 – 6 timmar (30 timmar i fodralet)
Laddningstid: ca 1 timme
Vattentålig: Ja, IPX4
Bluetooth-version: 5.3
Storlek (laddningsfodral): 4,5 x 2,1 x 6 cm
Röstassistent: Siri

Apple AirPods Pro blev snabbt en storsäljare efter lanseringen 2019, då de erbjöd något som den traditionella modellen AirPods saknade – nämligen aktiv brusreducering. Därefter var det tyst i tre år innan den andra generationen AirPods Pro lanserades år 2022.

Så var det verkligen värt att vänta på uppföljaren? Svaret är ja – AirPods Pro 2nd Gen bjuder på värdefulla uppdateringar, och dessutom har Apple valt att lägga dem på samma prisnivå som föregångaren.

Vi har testat både den första och andra generationen AirPods Pro. Nedan kan du läsa vårt omdöme av 2nd Gen och hur den skiljer sig från Apples ursprungliga AirPods Pro.

AirPods Pro 2nd Gen levereras med USB-C-sladd och fyra gummiknoppar i storlekarna XS, S, M och L.
AirPods Pro 2nd Gen levereras med USB-C-sladd och fyra gummiknoppar i storlekarna XS, S, M och L.

Få skillnader rent utseendemässigt

De senaste åren har Apples produkter inte bjudit på några större uppdateringar rent utseendemässigt. Så är även fallet med den nyaste generationen AirPods Pro som ser i princip identiska ut som sina föregångare. Det är dock inget negativt – vi och många andra gillar den eleganta designen i vitt (även om det förstås hade varit kul med lite olika färgval). I slutändan är det ju trots allt insidan som räknas.

Det finns dock en del saker som skiljer de två modellerna åt och de hittar vi framför allt på fodralet. Först och främst har fodralet fått en högtalare som indikerar om batterinivån är låg. Den kan också skicka ut en ljudsignal för att hjälpa dig hitta hörlurarna via iPhones Hitta-app. Fodralet har även fått en liten ögla där du kan fästa ett band för att enklare hålla koll på dina AirPods Pro.

Det nya AirPods Pro-fodralet (över) har en inbyggd mikrofon, vilket den tidigare modellen (under) saknar.

Det nya AirPods Pro-fodralet (över) har en inbyggd mikrofon, vilket den tidigare modellen (under) saknar.

Fodralet ser i övrigt precis likadant ut och är enkelt att öppna med tummen, men är numera också IPX4-klassat. Det betyder att både hörlurarna och fodralet tål vattenstänk och lättare regn. Dessutom kan du också ladda fodralet med samma laddare som till Apple Watch.

Jämför priser hos Prisjakt.se

Nytt chip ger bättre brusreducering och transparens

AirPods Pro 2nd Gen är utrustade med Apples senaste M2-chip. Det är också anledningen till att brusreduceringen är hela två gånger bättre i dessa hörlurar jämfört med i föregångaren. Nu släpper de knappt igenom något ljud alls – till och med på ett café med livemusik är det bara de högsta frekvenserna som kan anas i bakgrunden. Det betyder att du kan lyssna helt ostört i de flesta miljöer. 

Även mikrofonen har blivit bättre tack vare den utmärkta brusreduceringen. Det gör att både du och den du pratar med hörs kristallklart åt båda hållen, även i mycket bullriga miljöer.

AirPods Pro 2nd gen har en ännu bättre brusreducering och sitter skönt i örat.
AirPods Pro 2nd gen har en ännu bättre brusreducering och sitter skönt i örat.

En annan uppdatering som vi kan tacka det nya M2-chippet för är det förbättrade transparenta läget. Det fungerade ju redan klockrent i den första generationen AirPods Pro, men nu har det alltså blivit ännu bättre. M2-chippet analyserar och reducerar nämligen högfrekventa ljud i realtid, exempelvis från sirener eller en inbromsande tunnelbana, så att du kan höra din omgivning ännu bättre.

Läckert ljud – som förväntat

Rent ljudmässigt finns det inte mycket att anmärka på – den andra generationens AirPods Pro låter riktigt bra. Brusreduceringen hjälper förstås till, men utöver det levererar hörlurarna det överlägset renaste och mest dynamiska ljudet jämfört med några andra AirPods hittills. De når djupare i både de höga och låga frekvenserna samtidigt som basen är fyllig utan att vara överväldigande.

En rolig funktion, som dock inte är unik för just dessa hörlurar, är Spatial Audio (eller rumsligt ljud). Den registrerar huvudets rörelser för att ge ett tredimensionellt ljud som kommer från alla riktningar. Det kan vara häftigt om du vill lyssna på musik och känna att du befinner dig i studion eller framför en live scen. I övriga fall är det dock ingen dealbreaker för just AirPods Pro 2nd Gen.

Huddetektering och volymkontroll

En nyhet i de senaste AirPods Pro som många förmodligen kommer att uppskatta är huddetekteringen. Den finns även i den tredje generationens AirPods och känner av när hörlurarna är i kontakt med huden. Det ger en ännu mer korrekt autopaus, men förhindrar också att hörlurarna slås på av misstag, exempelvis i väskan.

Den andra generationens AirPods Pro är dessutom Apples första in-ear hörlurar med utvändig volymkontroll. Nu behöver du bara svepa på touchsensorn på hörlurarnas skaft för att höja respektive sänka volymen.

Ännu bättre batteritid

Med AirPods Pro 2nd Gen kan du lyssna i maximalt 6 timmar med brusreduceringen aktiverad på en laddning, vilket är en timme längre jämfört med föregångaren. Det är fortfarande inte lika imponerande som Sonys WF-1000XM4, men ändå tillräckligt för de flesta. Totalt får du en batteritid på upp till 30 timmar, vilket är sex timmar mer jämfört med de första AirPods Pro.

Återstående batteritid ser du antingen i mobilen eller i din Apple-dator och när batterinivån är låg kommer hörlurarna att ge ifrån sig en signal. Vi hade dock föredragit om hörlurarna meddelande återstående batteritid när vi tar på oss dem.

Fodralet laddar du som vanligt med USB-C eller via en trådlös platta (via MagSage), men en nyhet är att AirPods Pro 2nd Gen även går att ladda med din Apple Watch-laddare.

Nu kan du ladda dina AirPods med din Apple Watch-laddare.
Nu kan du ladda dina AirPods med din Apple Watch-laddare.

Vårt omdöme av AirPods Pro 2nd Gen

Det är sällan Apples produkter gör oss besvikna, och så är inte heller fallet med den andra generationens AirPods Pro. Ljudet är riktigt bra och det nya chippet har förbättrat både brusreduceringen och det transparenta läget, som redan fungerande utmärkt i föregångaren.

Några andra nyheter vi gillar extra mycket är det vattentåliga fodralet och dess inbyggda högtalare samt att det numera går att ladda med Apple Watch-laddaren. Även volymkontrollen är uppskattad, även om den kan vara lite krånglig att komma åt ibland.

Om vi måste anmärka på något så får det vara designen, som är identisk med föregångaren. Även om hörlurarna och fodralet är stilrena hade det åtminstone varit roligt med lite andra färger att välja mellan. Av ren bekvämlighet hade vi också uppskattat om hörlurarna kunde meddela återstående batteriprocent när vi startar dem. Men utöver det lever AirPods Pro 2 helt klart upp till våra – och experternas – förväntningar.

Slutbetyg

Ljudkvalitet9,0
Byggkvalitet9,5
Batteritid8,7
Komfort9,2
Användarvänlighet8,9
Prisvärdhet9,0
Slutbetyg9,1

Jämför priser hos Prisjakt.se