Test: MyBlend 3 (portabel mixer)

Senast uppdaterad : januari, 2023 av Marcello Rongione
myblender test

Vi har testat MyBlend 3, en portabel och laddningsbar mixer som ger dig flytande näring var du än befinner dig. Det här är en blender vi inte visste att vi längtat efter.

En blender är en välanvänd köksmaskin i de flesta hushåll. Med den kan du fixa smoothies till frukosten, drinkar till sommarfesten, proteinshakes till gymmet, dressingar, såser och mycket mer. Förutsättningen har varit att du haft tillgång till ett eluttag. Men så är inte längre fallet.

MyBlend 3 är en liten, portabel mixer med ett uppladdningsbart batteri som du kan ta med dig var som helst. Och trots dess kompakta storlek och portabilitet levererar den ordentligt med kraft. Nedan hittar du vårt omdöme av MyBlend 3 – en blender vi inte visste att vi behövde.

Vill du hellre ha en vanlig blender med sladd? Då rekommenderar vi att du läser vår stora jämförelse av topptestade blenders här.

Specifikationer för MyBlend 3

Låt oss börja med att titta på specifikationerna för MyBlend 3.

Kapacitet:500 ml
Höjd:25 cm
Diameter:8,5 cm
Vikt:0,6 kg
Batteri:4000 mAh
Motor:7V
Laddning:USB-C
Laddningstid:3 timmar
Drifttid:10 – 15 användningar
Material:Plast (BPA-fri), rostfritt stål

Känns rejäl och lyxig

Vårt första intryck av MyBlend 3 när vi tog ut den ur kartongen är hur kvalitativ den känns. Inga delar av mixern känns plastiga.

Vikten på 600 gram gör blendern lite tung, men vittnar samtidigt om att man använt ordentliga material. Själva mixern är tillverkad av matt, BPA-fri plast och de vassa knivbladen är av starkt rostfritt stål.

Ett stort plus är också att mixern kommer i så mycket som fem olika färger: mint, rosa, vit, marinblå och svart.

En liten mixer med mycket kraft

MyBlend 3 är en mixer du kan ta med överallt. Den är utrustad med ett kraftfullt 4000 mAh-batteri som du laddar upp med den medföljande USB-C-kabeln. Laddningstiden är tre timmar, vilket räcker till ungefär 10 – 15 användningar.

Med tanke på att MyBlend 3 är batteridriven levererar den ordentligt med kraft. Den krossar faktiskt både is och frusna frukter utan problem. Visst är den inte i närheten lika kraftfull som sina eldrivna motsvarigheter, men jämfört med andra batteridrivna blenders ligger den helt klart i toppskiktet.

MyBlend 3 (portabel mixer)

För att starta blendern behöver du bara trycka på knappen två gånger. Knappen har även olika LED-mönster som bland annat visar återstående batteritid, om behållaren sitter fel eller om knivbladen fastnat.

Tyvärr är det inte möjligt att välja mellan olika mixerhastigheter med MyBlend 3, utan du får nöja dig med en.

Viktigt att använda rätt metod

Med MyBlend 3 ska du börja mixa upp och ner, det vill säga med knivbladen fria. Därefter lutar du blendern sakta så att ingredienserna blandas med full kraft. Vi tänkte inte på detta första gången vi testade mixern, vilket gjorde att frusna bär och frukter fastnade. Vi fick skaka och röra om ett par gånger för att allt skulle mixas slätt. Det var dock en miss från vår sida, och dessutom hade smoothien en ganska tjock konsistens. Då kan det vara svårt att göra en smoothie även i en vanlig eldriven blender.

Andra gången vi testade gick det betydligt bättre, men det gäller att få till en perfekt kombination av vätska och bär. Frusna bär kan dessutom lätt klumpa ihop sig, så ibland kan du behöva sära på dem under mixningen. Var dock försiktig och använd ett plast- eller träredskap – vi använde en kniv, vilket lämnade ett par fula repor på insidan av plastbehållaren.

MyBlend 3 (portabel mixer)

Baristakaffe på nolltid

Som de kaffeälskare vi är testade vi förstås även att göra islatte på is, kaffe och havremjölk. Det var inga problem alls, utan mixern som krossade isen direkt. Resultatet blev en perfekt blandad och len iskaffe som garanterat kommer att bli en storfavorit här hemma, framför allt under årets varmaste dagar. Innan man mixar kaffe i MyBlend 3 måste det dock svalna eftersom innehållet inte får vara över 50 grader. Med andra ord kan du inte heller göra varma såser eller soppor, utan då måste du välja en blender med värmebeständig behållare.

MyBlend 3 med kaffe

Busenkel att rengöra

Efter användning behöver du bara skölja ur behållaren, som för övrigt rymmer 5 dl, och addera en droppe diskmedel och lite ljummet vatten. Sedan startar du bara blendern och låter den rengöra sig själv. Rengöringen tar inte mer än någon minut.

Bra att veta är att MyBlend 3 inte tål diskmaskin. Det är också viktigt att du torkar ur den ordentligt innan du sätter den på laddning.

Smarta produkter i tillbehörspaketet

Med MyBlends tillbehörspaket får du dels med en blender, men också flera praktiska tillbehör som kan underlätta i din vardag.

I paketet ingår bland annat sugrör tillverkade av matsäkert och hållbart rostfritt stål. De gör det extra lyxigt – både för barn och vuxna – att avnjuta smoothies och shakes (vi använder dem hela tiden, även till iskaffe).

resultat av smoothie mix

Du får också med tre stycken återanvändningsbara zip bags av matsäkert och BPA-fritt PEVA-material. I dem kan du enkelt ta med dig ingredienser eller mat till jobbet, på resan eller på utflykten. De passar även utmärkt till mackor, bakverk, nötter eller andra bra mellanmål. Ett tips är att fylla påsarna med frukter som håller på att bli dåliga och frysa in dem. Enkelt, miljövänligt och perfekt till smoothies.

myblend 3

Slutligen får du även med ett vattenavvisande fodral som dels fungerar som en kylväska (som du förstås även kan använda till andra drycker), men som också skyddar din mixer mot repor. Fodralet har ett praktiskt handtag som gör det enkelt att bära. Ett bra tillbehör, även om det absolut inte är en dealbreaker.

 Fodral för myblend

Perfekt för dig som ofta är på språng

Med tanke på storleken och portabiliteten är MyBlend 3 den perfekta blendern för dig som ofta är på språng. Den passar dock lika bra för dig som vill kunna göra en god iskaffe på jobbet eller som vill ha en välblandad proteindrink direkt efter gymmet. Tack vare det praktiska locket kan du dricka innehållet direkt ur mixern.

MyBlend 3 (portabel mixer)

Överlag är vi mycket nöjda med MyBlend 3. Det här är en är produkt vi själva inte visste att vi behövde förrän nu och som verkligen underlättat vår vardag. Den ligger i en överkomlig prisklass och tillbehörspaketet kan absolut vara värt att köpa om du vill ha lite fler smarta prylar. Visst kan den ha lite svårt med tjockare konsistenser, men det har å andra sidan många andra blenders också.

Om du även vill kunna göra röror, tjockare dressingar, soppor och liknande är MyBlend 3 kanske inget för dig. Men den är helt klart ett bra komplement till din vanliga köksmixer, framför allt för dig som snabbt vill kunna göra lite nyttigare mellanmål.

Slutomdöme

Användarvänlighet:5/5
Hållbarhet:4,5/5
Prestanda:4,5/5
Batteritid:4,5/5
Material:5/5
Rengöring:5/5
Slutbetyg:4,75/5

Liknande artiklar

finesmile test
november 25, 2022

Test: FineSmile IQ eltandborste

av Marcello Rongione
welify tens apparat
november 24, 2022

Test: Welify TENS-apparater

av Alexandra Eriksson
Cosori Dual Blaze Airfryer
november 17, 2022

Test: Cosori Dual Blaze Airfryer

av Marcello Rongione

0 Kommentarer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.