Lassie försäkring – Så bra är försäkringsbolaget

Senast uppdaterad : januari, 2023 av Marcello Rongione
Lassie försäkring

Lassie är ett försäkringsbolag som inom loppet av bara ett år blivit en riktig utmanare i den svenska försäkringsbranschen. Bolaget grundades så sent som 2021 och har valt att specialisera sig på djurförsäkringar, närmare bestämt för hund och katt.

Idag erbjuder Lassie bland annat marknadens högsta veterinärvårdsbelopp, men också möjligheten att sänka försäkringspremien genom att samla poäng i försäkringsbolagets egen app.

Men hur bra är egentligen Lassies försäkringar? Och vad är det egentligen som får dem att sticka ut från mängden? Det ska vi titta närmare på i denna artikel där vi delar vårt omdöme av Lassie. Vi har även fått möjligheten att ställa några frågor till Lina Lundin, Content Manager på Lassie, för att få en bättre inblick i verksamheten.

Förespråkar preventiv vård

Lassie grundades 2021 av Hedda Båverud Olsson, Sophie Wilkinson och Johan Jönsson, alla med lång erfarenhet inom tech och försäkringsbranschen. Visionen är att ta hand om hundar och katter och dess ägare, både innan och efter en olycka eller sjukdom inträffat.

Idéen till projektet har funnits länge och föddes faktiskt ur egna erfarenheter. Hedda, VD och medgrundare, växte nämligen upp med en mamma som var veterinär och insåg tidigt vikten av preventiv vård för att förebygga skador och sjukdomar.

Enligt Lassie har det hittills inte funnits några försäkringsbolag som hjälper djurägarna att skadeförebygga redan från starten i syfte att minimera kostnaderna. Det är dessutom inte ovanligt att många djurförsäkringar inte täcker specifika områden, vilket kan lämna djurägarna i sticket.

”En försäkring ska vara en trygghet både för djuret och djurets ägare om något går fel, men trots det täcker många försäkringar inte rasspecifika sjukdomar. Djurets hälsa och välmående är Lassies högsta prioritet. Därför har vi tagit fram framtidens djurförsäkring som skyddar våra fyrbenta vänner från det mesta de kan råka ut för.”, säger Lina Lundin, Content Manager på Lassie.

lassie app

Utöka din kunskap och sänk din försäkringspremie

För att hjälpa och motivera sina kunder att förebygga skador och sjukdomar har Lassie tagit fram ett innovativt poängsystem. I försäkringsbolagets egen app kan du skapa en profil för din fyrbenta vän som du sedan kopplar till försäkringen. Förutom att se dina försäkringsvillkor kan du även ta del av artiklar och videor som finns i appen. Det mest intressanta är dock kurserna där du har möjlighet att möjlighet att samla poäng för att sänka din premie.

”Det som ger dig poäng i appen är kurserna som består av artiklar och quiz, exempelvis om hur man förbereder sig inför valpköp, varför man ska id-märka sin kattunge, hur man tar tempen på sin hund eller vad som är farligt för en katt att äta. Ju fler kurser och poäng du samlar desto mer rabatt får du på din premie. Om du applicerar den kunskap du lärt dig i appen på hur du tar hand om din fyrbenta vän kommer du ha de bästa förutsättningarna för att hålla din hund eller katt friskare.”, säger Lina.

Varje kurs ger dig olika antal poäng och poängpotten gäller i ett år av försäkringsskäl. Här är ett exempel på hur mycket du kan få i rabatt hos Lassie genom deras poängsystem.

Antal poängRabatt på kattförsäkringRabatt på hundförsäkring
1 50025 kr/år50 kr/år
3 00050 kr/år100 kr/år
15 000250 kr/år500 kr/år

Tre försäkringar med olika omfattningar

Hos Lassie är det möjligt att välja mellan tre djurförsäkringar med olika omfattning. På så sätt är det möjligt att välja ett skydd som passar just dig och din fyrbenta vän, men också din budget.

”Vår Mini-försäkring ersätter veterinärvård upp till 30 000 kronor per försäkringsår, men ersätter inte bland annat medicin, rehabilitering och avancerad veterinärvård. Vill man känna sig trygg och få ersättning för även de delarna ska man välja antingen vår Mellan eller Stor försäkring. De har dessutom ett högre ersättningsbelopp per försäkringsår. Vår Stor försäkring har dessutom marknadens högsta ersättningsbelopp på 150 000 kronor/år, något vi är mycket stolta över.”

I valet av försäkringsomfattning menar Lina att det är bra att framför allt utgå efter djurets ålder.

”Det är alltid bra att tänka på att valpar, kattungar och äldre djur tenderar att behöva veterinärvård i större utsträckning. Då är det viktigt med ett högt skydd.”

Inga rasbegränsningar

En annan viktig fördel med Lassie är att deras djurförsäkringar inte har några rasbegränsningar för veterinärvård, utan inkluderar alla utan typer av hundar och katter.

”Vissa aktörer har begränsningar som innebär att försäkringen inte täcker vanliga sjukdomar som vissa raser drabbas av. Vi på Lassie har istället valt att inkludera alla raser, vilket i vissa fall kan göra att vi blir aningen dyrare än andra aktörer. Men, det betyder också att vi verkligen hjälper de hundar och katter som är försäkrade hos oss i alla situationer.”, säger Lina.

Överblick av Lassies försäkringar

Här ser du en överblick över innehållet i Lassies tre försäkringar:

FörsäkringsområdeMiniMellanStor
Veterinärvård (maximal summa som täcks i samband med sjukdom eller olycka)30 000 kr/år60 000 kr/år150 000 kr/år
Livförsäkring (betalar ut ett engångsbelopp vid dödsfall på grund av olycka eller sjukdom)Valbart tilläggValbart tilläggValbart tillägg
Dolda fel (ersätter dolda fel innan djuret når en viss ålder)Upp till 30 000 kr/årUpp till 60 000 kr/årUpp till 150 000 kr/år
FirstVet (fria samtal till digital veterinär)JaJaJa
Tandvård (täcker tandolyckor samt FORL/TR)JaJaJa
Avancerad diagnostik (magnetröntgen, datortomografi, strålning, cellgift, o.s.v)NejUpp till 60 000 kr/årUpp till 150 000 kr/år
Medicin (ersätter kostnader för medicin ordinerad av veterinär)NejUpp till 6 000 kr/årUpp till 150 000 kr/år
Kejsarsnitt (ersätter vid komplikation i samband med kejsarsnitt)NejUpp till 60 000 kr/årUpp till 150 000 kr/år
Rehabilitering (ersätter kostnader i samband med rehab)NejUpp till 6 000 kr/årUpp till 12 000 kr/år
Foder (ersätter kostnader för foder ordinerat av veterinär)NejUpp till 3 000 kr/årUpp till 6 000 kr/år
Självrisk (fast självrisk från 0 kronor, rörlig från 25 procent)ValfriValfriValfri

Enkel skadeanmälan och Sveriges bästa öppettider

Att göra en skadeanmälan hos Lassie är enkelt – du behöver bara fylla i uppgifterna i appen eller mejla in underlaget till skadeteamet. De handlägger ditt ärende och betalar ut ersättningsbeloppet inom ett par bankdagar. Lassie har dessutom Sveriges bästa öppettider för direkt- och skadereglering.

”Vår direktreglering har öppet alla dagar mellan kl. 07:00 – 22:00 och samarbetar med kliniker runt om i hela Sverige. Det kan dock vara bra att veta att alla kliniker inte använder direktreglering utan det är en tjänst som kliniken själv väljer att använda. I vissa fall kan de dessutom ta betalt för direktregleringen och den kostnaden ersätts inte av försäkringen.”, säger Lina.

Direktreglering betyder att du inte behöver betala mer än den fasta och rörliga självrisken. Resten tar Lassie hand om genom direktkontakt med veterinären. På så sätt behöver du inte ligga ute med pengar.

Enkel att teckna och gäller utan bindningstid

Det smidigaste sättet att teckna en försäkring hos Lassie är via appen eller på hemsidan. Det kan dock vara bra att veta att försäkringen i vissa fall inte börjar gälla direkt, då den har en karenstid på 14 dagar. Det betyder att djurförsäkringen inte ersätter sjukdomar som visat sig inom 14 dagar från att du tecknat försäkringen.

”Karenstiden gäller dock inte vid olycksfall eller för valpar och kattungar yngre än 120 dagar med ett giltigt veterinärintyg utan anmärkningar. Även om du byter direkt från en annan svensk djurförsäkring börjar försäkringen gälla direkt, så länge omfattningen är densamma. Väljer du ett mer omfattande försäkringsskydd gäller karenstid enbart på höjningen.”

Ytterligare en fördel med Lassie är att djurförsäkringen saknar bindningstid.

”Förutsatt att du inte haft en skada kan du säga upp försäkringen när som helst. Har du haft en skada kan du säga upp den till årsförfallodatum.”

Arbetar även med välgörenhet

Lassie vill göra allt de kan för att bidra till djurens hälsa och välmående. Därför har de nu startat en egen välgörenhetsfond, Tassfonden, genom vilken de vill hjälpa djurägare som inte har råd att försäkra sin hund eller katt.

”Långt ifrån alla har råd att försäkra sin hund eller katt, vilket kan leda till att en liten skada blir allvarligare och dyrare än den hade behövt. Därför samlar vi in och delar ut ekonomiskt stöd till djurägare som behöver det allra mest.”

Djurägare som inte har råd med djurförsäkring kan söka stöd hos Tassfonden. Då är det möjligt att få Lassies försäkringsprodukt Mini gratis varje månad som täcker veterinärvårdskostnader upp till 30 000 kr. Lassie hjälper även till att betala både den fasta och rörliga självrisken. 

”Hittils i år har sex hundar och katter som gått oförsäkrade innan fått sina försäkringar betalda av oss.”

Vad får Lassie att sticka ut?

I vår stora sammanställning av hundförsäkringar har vi utsett Lassie till testvinnare. Det beror dels på deras generösa försäkringsvillkor, men också deras utmärkta omdömen, både av experter och kunder.

Lassie har bland annat den högsta kundnöjdheten av alla svenska försäkringar enligt Trustpilot. De ligger dessutom på plats ett i Konsumenternas egen jämförelse av hundförsäkringar.

Så här säger Lina Lundin om varför du ska välja Lassie när det är dags att försäkra din hund eller katt:

”Vår produkt skiljer sig väldigt mycket från de andra försäkringarna. Vi är till exempel de enda på marknaden som hjälper till att förebygga skador och sjukdomar för att minimera dina kostnader. Genom vår app kan du dessutom bli belönad med ett billigare pris när du lär sig mer om ditt djurs hälsa. Dessutom erbjuder vi kundsupport alla dagar mellan kl. 08:00 – 22:00 och direktreglering alla dagar mellan kl. 07:00 – 22:00 medan de flesta andra försäkringar endast erbjuder detta under kontorstider. Vi har också Sveriges högsta veterinärvårdsersättning på 150 000 kronor.”

lassie omdöme
Vilka djur kan jag försäkra hos Lassie?

Lassie erbjuder i dagsläget tre djurförsäkringar anpassade för hund och katt.

Vilken försäkring ska jag välja?

Det beror på vilket försäkringsskydd du är i behov av och hur mycket du har möjlighet att betala. Mini är det mest grundläggande skyddet medan Stor ger dig marknadens högsta veterinärvårdsbelopp. Tänk på att yngre och äldre hundar oftast behöver mest veterinärvård.

Vad kostar Lassies hundförsäkring?

Kostnaden för försäkringen beror på flera faktorer, framför allt hundras, ålder, kön samt vilken kommun du bor i. Det enklaste sättet att se ditt pris är genom att fylla i uppgifterna på hemsidan eller i appen.

Hur fungerar Lassies poängsystem?

Genom att skapa en profil i appen kan du samla poäng genom att avsluta olika kurser som handlar om hur du tar hand om ditt djur. Dina poäng kan du sedan använda för att få en lägre premie. Som mest kan du få upp till 500 kronor i rabatt per år.

Kan man kombinera katt- och hundpoäng om jag har både hund och katt?

Nej, de poäng du samlar kommer att öronmärkas som antingen katt- eller hundpoäng och ligga separerade. Därmed kan du inte få rabatt genom att kombinera katt- och hundpotten. 

Kan jag försäkra flera djur i samma försäkring?

Nej, hos Lassie behöver varje djur en egen försäkring.

Vem är försäkringsgivare hos Lassie?

Försäkringsgivare hos Lassie är ETU Forsikring A/S, ett väletablerat försäkringsbolag från Danmark. Det betyder att din försäkring finns kvar även om Lassie exempelvis skulle gå i konkurs och samma avtal gäller som vid tecknandet.

0 Kommentarer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.