+ Visa innehåll
Information om affiliatelänkar

Vilken julgran är bäst i test?

Enligt vår bedömning är Star Tradings gran Ottawa bäst i test i kategorin plastgran. Det här är en realistisk plastgran med en höjd på upp till 210 cm som både har inbyggd LED-belysning och justerbar granvinkling. Föredrar du en äkta gran kan vi istället rekommendera en hållbart producerad kungsgran eller rödgran från Smålandsgran. I vår sammanställning nedan kan du läsa mer om de olika granarna och deras egenskaper!

Information om affiliatelänkar
Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst i test
1
Markera
Star Trading Ottawa Julgran LED
award-icon

Star Trading Ottawa Julgran LED

Specifikationer
award-icon
 • Realistisk plastgran
 • Höjd på upp till 210 cm
 • Med inbyggd LED-belysning

Ottawa med inbyggd belysning är en stor och ståtlig plastgran med täta grenar och tillhörande metallfot.

Typ av gran:Plastgran
Höjd:150 - 210 centimeter
Mer:Har LED-belysning
Bästa premiumvalet
2
Markera
Star Trading Ottawa Julgran LED

Julgran Star Trading Malung LED

Specifikationer
 • Robust konstruktion
 • Passar för inomhus- och utomhusbruk
 • Inbyggda LED-lampor

Malung är en realistisk konstgjord gran med inbyggda ljus och kvistar av PE-plast, som ser lika ståtlig ut i vardagsrummet som på balkongen.

Typ av gran:Plastgran
Höjd:200 centimeter
Mer:Har LED-belysning
Bästa stora julgran
3
Markera
Star Trading Julgran LED Larvik 600

Star Trading Julgran LED Larvik 600

Specifikationer
 • 600 LED-lampor
 • Enkel att montera
 • Tätt sittande grenar
Typ av gran:Plastgran
Höjd:210 centimeter
Mer:Har LED-belysning
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Jan 10, 2023

Det här testet har fått betyget:

2 Röster, Genomsnitt: 5.0/5

Julgranen är ett måste i de flesta hushåll i juletider. Vissa hugger sina egna granar, andra köper äkta granar online. Plastgranar är ett populärt alternativ som dels kräver mindre underhåll samtidigt som de håller säsong efter säsong.

För att du enklare ska hitta en variant som passar just dina behov har vi jämfört mängder av granar, både i plast och äkta sådana. Vi har därefter valt ut de som fått bäst omdömen av kunderna och som bäst uppfyller våra krav. De julgranar som ingår i vår sammanställning är:

 1. Star Trading Ottawa Julgran LED – Bäst i test
 2. Julgran Star Trading Malung LED – Bästa premiumvalet
 3. Star Trading Julgran LED Larvik 600 Grön – Bästa stora julgran
 4. Smålandsgran – Bästa äkta gran

Nedan kan du läsa mer om de olika julgranarna och hur de skiljer sig från varandra. Du hittar också en guide som vi rekommenderar att du läser igenom innan du bestämmer dig samt en sektion med vanliga frågor och svar.

Testvinnare - Julgran

Visa alla produkter

1. Star Trading Ottawa Julgran LED

- Bäst i test

 • Typ av gran: Plastgran
 • Höjd: 150 – 210 centimeter
 • Mer: Har LED-belysning
Star Trading Ottawa Julgran LED

Star Tradings plastgran Ottawa påminner om en kungsgran i utseende, och du får komma riktigt nära för att förstå att det inte är en äkta gran. Ottawa finns i storlekar upp till 210 centimeter och har en robust metallfot. Det är dock inga större problem att stuva undan den här granen heller när det är dags att städa ut julen eftersom den enkelt fälls ihop i tre delar.

När du packar upp och monterar granen kan du dessutom justera grenvinkeln enligt önskemål, så att den ser precis så fyllig ut som du önskar. Den har också 260 LED-lampor, som har en livstid på 10 000 timmar, och som du enkelt kopplar in i ett vanligt eluttag.

Star Tradings plastgran är en av de populäraste på marknaden, och vi tvekar inte att utse den till bäst i test i kategorin plastgranar. Den ser riktigt realistisk ut, samtidigt som du slipper barr, vattning eller ens krånglande med ljusslingan. Du kan dessutom använda Star Trading Ottawa både inomhus och utomhus.

Den enda nackdelen är prislappen, som är högre än vad du får betala för de flesta äkta granar. Å andra sidan lär du inte behöva köpa någon ny gran på många, många år om du väljer den här.

 • Realistisk plastgran – påminner om en kungsgran.
 • Upp till 210 centimeter hög.
 • Inbyggda LED-ljus och justerbar grenvinkling.
 • Dyrare än många andra plastgranar.

2. Julgran Star Trading Malung LED

- Bästa premiumvalet

 • Typ av gran: Plastgran
 • Höjd: 200 centimeter
 • Mer: Har LED-belysning
Star Trading Ottawa Julgran LED

Är du beredd att betala lite mer rekommenderar vi premiumvalet Star Trading Malung. Det här är en realistisk plastgran med 240 LED-ljuskällor (precis som Ottawa) som ger ett varmvitt och behagligt sken. Den kan användas både inomhus och utomhus och fälls enkelt ihop i tre delar. Grenarna, som är tillverkade av PE-plast, sitter fast i gångjärn som fälls ner när du monterar granen.

Vi rekommenderar den här granen för dig som vill ha en konstgjord gran som ser så realistisk ut som möjligt. Det här är så bra det kan bli utan att vara äkta vara, men samtidigt kostar den förstås därefter.

 • Den mest realistiska plastgranen.
 • Robust konstruktion – lätt att montera och fälla ihop.
 • Kan användas inne och ute.
 • Inte ett så stort kliv från Star Trading Ottawa som kostar mindre.

3. Star Trading Julgran LED Larvik 600

- Bästa stora julgran

 • Typ av gran: Plastgran
 • Höjd: 210 centimeter
 • Mer: Har LED-belysning
Star Trading Julgran LED Larvik 600

Ett tredje alternativ i Star Tradings sortiment är den 210 centimeter höga och 136 centimeter breda Larvik 600. Den är, som namnet antyder, utrustad med hela 600 LED-ljus, som sprider ett varmvitt sken i hela vardagsrummet. De tjocka grenarna sitter tätt och gör att granen ser mycket realistisk ut, och den är lika enkel att montera och fälla ihop som de andra granarna från Star Trading.

Det här är valet för dig som gillar stora och ljusstarka granar, i amerikansk stil.

 • Stor gran med 600 LED-ljus.
 • Ser mycket realistisk ut.
 • Enkel att montera och fälla ihop.
 • Tar mycket plats.

4. Smålandsgran

- Bästa äkta gran

 • Typ av gran: Kungsgran eller rödgran
 • Höjd: 100 – 500 centimeter
 • Mer: Obesprutade granar, merparten av granarna är ekologiska och certifierade enligt EU:s förordning för ekologisk produktion
Smålandsgran

 • Levererar din julgran direkt hem till dörren.
 • Du väljer din favoritgran.

Har du bestämt dig för att köpa en äkta gran? Då är det inte bara viktigt att du väljer en vacker gran, utan även en som är producerad på ett sätt som är schysst mot granen och miljön. Hos Smålandsgran hittar du granar med samtliga dessa egenskaper, och dessutom behöver du inte åka och hämta granen själv – Smålandsgran levererar nämligen till dörren.

Smålandsgrans vision är att det ska vara snabbt, säkert, enkelt och prisvärt att få en kvalitetsgran hemlevererad, och de håller sitt ord. De har nämligen höga betyg från kunderna på Reco.se, och en mängd kändisar garanterar dessutom kvaliteten på Smålandsgrans hemsida.

Här kan du välja mellan obesprutade kungsgranar i olika storlekar eller ekologiska och obesprutade rödgranar, och priserna är från 375 kronor. Dock tillkommer priset för fraktkostnaden. Men det är bara jul en gång om året, och då betalar vi gärna för ett rent samvete och en vacker gran.

 • Obesprutade och ekologiska granar.
 • Levereras hem till dörren.
 • Höga betyg från kunderna.
 • Fraktkostnad tillkommer.

Guide: Så väljer du årets julgran

Utan en julgran kan det vara svårt att få rätta julstämningen hemma, men vilken typ av gran passar dig? Det är inte alltid helt lätt att veta. Därför har vi satt ihop en guide nedan som förhoppningsvis kan hjälpa dig att komma fram till vilken gran som passar i just ditt hem.

Äkta julgran?

En äkta julgran kräver förvisso mer omtanke än en plastgran, men å andra sidan upplever många att det hör julen till att vattna dagligen för att slutligen ha julgransplundring då granen slängs ut och sedan återvinns.

Den äkta julgranen är dessutom ett mer miljövänligt val än plastgranar – särskilt om du väljer en kravmärkt gran.

Plastgran?

I vår sammanställning hittar du även flera plastgranar. För vi förstår givetvis att äkta granar inte är för alla. Slipper du helst allt vad vattning och barrande heter är en konstgjord gran ett perfekt alternativ. De bästa plastgranarna ser dessutom så realistiska ut att det är svårt att skilja dem från äkta vara, åtminstone vid en första anblick.

En plastgran har fördelen att den kan användas år efter år och du slipper vattna. Dessutom behöver du aldrig städa upp några barr, eller göra julafton till en pina för allergiska familjemedlemmar.

Tips: Så tar du hand om din äkta julgran

Väljer du att köpa en äkta gran krävs det att du tar hand om den på rätt sätt för att den ska hålla sig frisk och stark länge. Här är några tips på hur du bäst tar hand om din julgran.

1. Låt granen vänja sig vid inomhustemperaturen

Granen växer som bekant i skogsmiljö, så att ta den från decemberkylan och rakt in i ditt varma hem kan innebära en temperaturchock som i förlängningen leder till att granen barrar. För att undvika detta bör du sakta vänja granen vid varmare temperatur, exempelvis genom att låta den stå i garaget någon dag innan du tar in den.

2. Såga av en bit av stammen

Innan du sätter ner julgranen i julgransfoten bör du såga av en liten bit av granens stam. På så sätt dricker den bättre och håller sig grön och fin längre. Försök att såga ett så jämnt snitt som möjligt. Du kan använda en såg eller yxa.

3. Se till att granen alltid står i vatten

En hälsosam julgran dricker mycket vatten, så du måste se till att den alltid står i vatten när du placerar den i julgransfoten. Sedan är det ditt jobb att kontrollera vattenmängden, åtminstone en gång om dagen, och fylla på vid behov. Du behöver inte heller lägga i någon sockerbit eller någon annan näring – rent vatten är det bästa för granen.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

Luftrenare test
6 Luftrenare testade
Blueair healthprotect bäst i test
Bäst i test Blueair HealthProtect
Portabel AC test
4 Portabel AC testade
Electrolux Chillflex Pro EXP26U558HW
Bäst i test Electrolux Chillflex Pro
Luftvärmepump test
6 Luftvärmepump testade
Panasonic HZ25XKE
Bäst i test Panasonic HZ25XKE
sängmadrass test
3 Madrass testade
emma madrass
Bäst i test Emma Original Madrass
Test fotogenvärmare
3 Fotogenvärmare testade
Sunwind Corona RX-2485
Bäst i test Sunwind Corona RX-2485
Test Takdusch
4 Takdusch testade
Takduschset Gustavsberg Nordic3 Square 160cc test
Bäst i test Takduschset Gustavsberg Nordic3 Square 160cc
Smart belysning test
3 Smart belysning testade
Philips Hue White and color Starter Kit
Bäst i test Philips Hue White and color Starter Kit

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image
image

Specifikationer

Star Trading Ottawa Julgran LED

Julgran Star Trading Malung LED

Star Trading Julgran LED Larvik 600

Smålandsgran

Betyg:
Typ av gran:PlastgranPlastgranPlastgranKungsgran eller rödgran
Höjd:150 - 210 centimeter200 centimeter210 centimeter100 - 500 centimeter
Mer:Har LED-belysningHar LED-belysningHar LED-belysningObesprutade granar, merparten av granarna är ekologiska och certifierade enligt EU:s förordning för ekologisk produktion

Vanliga frågor och svar

Om du är ute efter en äkta julgran rekommenderar vi en kungsgran eller rödgran från Smålandsgran. Välj helst en ekologisk gran och obesprutad gran. Bland konstgjorda granar är den bästa Star Trading Ottawa.

Det finns ekologiska och miljöcertifierade granar från Smålandsgran, som dessutom är helt obesprutade.

Fördelarna med plastgranar är flera. Dels har de ingen negativ påverkan på allergiker som inte tål äkta granar. Dessutom kräver de ingen skötsel som äkta granar gör, de behöver inte vattnas och de barrar inte.

Det beror på dina personliga preferenser. Om du uppskattar doften och utseendet av en äkta gran, eller föredrar den praktiska plastgranen som inte barrar eller orsakar problem med allergier. Huvudsaken är att just du är nöjd med den gran du väljer.

Ska du köpa en äkta julgran vill du förstås vara säker på att den är så fin som möjligt på själva julafton. Därför bör du inte köpa och ta in din julgran för långt i förväg. Det vanligaste är att julgranen införskaffas någon gång från den 5 december och framåt.

En plastgran av bra kvalitet håller år efter år, utan att gå sönder eller tappa formen. Därför är det en bra idé att välja just en plastgran av högre kvalitet, även om den kostar lite mer än de billigaste på marknaden.

Låt granen vänja sig vid varmare temperatur innan du tar in den, exempelvis genom att låta den stå i garaget. Hugg sedan av en bit av stammen innan du sätter ner den i julgransfoten, så dricker den bättre. Se alltid till att granen står i vatten, och fyll på vatten dagligen, eller så ofta som det behövs.

De flesta plastgranar är gjorda för inomhusbruk och kan snabbt bli slitna om du använder dem utomhus, exempelvis om det finns metall som inte är rostskyddsbehandlad i konstruktionen. Vind och väta kan också göra att granen tappar formen. Det finns dock undantag som kan användas både inne och ute.

Hjälpte det här testet om Julgran dig?

2 Röster, Genomsnitt: 5.0/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

Luftrenare test

Luftrenare: 6 testade modeller

Portabel AC test

Portabel AC: 4 testade modeller

Luftvärmepump test

Luftvärmepump: 6 testade modeller

Testvinnare - Julgran

 1. Star Trading Ottawa Julgran LED

  Star Trading Ottawa Julgran LED

  Bäst i test
 2. Star Trading Ottawa Julgran LED

  Julgran Star Trading Malung LED

  Bästa premiumvalet
 3. Star Trading Julgran LED Larvik 600

  Star Trading Julgran LED Larvik 600

  Bästa stora julgran

Vanliga frågor och svar

Om du är ute efter en äkta julgran rekommenderar vi en kungsgran eller rödgran från Smålandsgran. Välj helst en ekologisk gran och obesprutad gran. Bland konstgjorda granar är den bästa Star Trading Ottawa.

Det finns ekologiska och miljöcertifierade granar från Smålandsgran, som dessutom är helt obesprutade.

Fördelarna med plastgranar är flera. Dels har de ingen negativ påverkan på allergiker som inte tål äkta granar. Dessutom kräver de ingen skötsel som äkta granar gör, de behöver inte vattnas och de barrar inte.

Det beror på dina personliga preferenser. Om du uppskattar doften och utseendet av en äkta gran, eller föredrar den praktiska plastgranen som inte barrar eller orsakar problem med allergier. Huvudsaken är att just du är nöjd med den gran du väljer.

Ska du köpa en äkta julgran vill du förstås vara säker på att den är så fin som möjligt på själva julafton. Därför bör du inte köpa och ta in din julgran för långt i förväg. Det vanligaste är att julgranen införskaffas någon gång från den 5 december och framåt.

En plastgran av bra kvalitet håller år efter år, utan att gå sönder eller tappa formen. Därför är det en bra idé att välja just en plastgran av högre kvalitet, även om den kostar lite mer än de billigaste på marknaden.

Låt granen vänja sig vid varmare temperatur innan du tar in den, exempelvis genom att låta den stå i garaget. Hugg sedan av en bit av stammen innan du sätter ner den i julgransfoten, så dricker den bättre. Se alltid till att granen står i vatten, och fyll på vatten dagligen, eller så ofta som det behövs.

De flesta plastgranar är gjorda för inomhusbruk och kan snabbt bli slitna om du använder dem utomhus, exempelvis om det finns metall som inte är rostskyddsbehandlad i konstruktionen. Vind och väta kan också göra att granen tappar formen. Det finns dock undantag som kan användas både inne och ute.