DJI Osmo Action 2 vs GoPro Hero 10 – Vilken är bäst?

Senast uppdaterad : januari, 2023 av Marcello Rongione
DJI Osmo Action 2 vs GoPro Hero 10

DJI Osmo Action 2 och GoPro Hero 10 är två actionkameror som delar många egenskaper, men som också bjuder på flera viktiga skillnader.

GoPro har länge varit ledande inom kategorin actionkameror. Med DJI Osmo Action 2 har dock DJI tagit ett rejält kliv mot att försöka ändra på den saken. Och man har gjort det genom att imitera mycket av det som gjorde GoPro-modellen Insta360 så bra.

Nedan kan du läsa mer om skillnaderna mellan dessa två flaggskepp för att enklare ta reda på vilken modell som passar just dina behov.

Specifikationer: DJI Osmo Action 2 Max vs GoPro Hero 10

Specifikationer:DJI Osmo Action 2GoPro Hero 10
Storlek:39 × 39 × 22,3 mm71,8 x 50,8 x 33,6 mm
Vikt:56 gram158 gram
Batteritid:Upp till 70 minuterUpp till 112 minuter
Skärm:OLED med Gorilla GlassOLED Gorilla Glass
Videokvalitet:4K UHD (2160p)5.3K, 4K UHD (2160p)
Pris:Från 3 690 krFrån 5 590 kr

Design och byggkvalitet

Själva designen av kamerorna är det område där de kanske skiljer sig allra mest åt. Medan den ena – Hero 10 – är en traditionell actionkamera med ett bekant utseende är den andra – Action 2 – en modulär kamera.

Att kameran är modulär betyder att du har frihet att bygga ut kameran med en bakre batterimodul eller en modul för frontdisplay om du skulle vilja det. Men du kan också använda själva huvudenheten på egen hand, då den är försedd med ett batteri. Det gör Action 2 till en verkligt kompakt kamera, nästan i stil med en klassisk spionkamera.

DJI Osmo Action 2 vs GoPro Hero 10

GoPro Hero 10 är också modulär i bemärkelsen att det går att förse den med en extra skärm och mikrofon. Action 2 bygger är dock helt och hållet byggd för att vara modulär, där du själv väljer vad du bygger på eller tar bort.

När det gäller storleken är skillnaderna stora mellan de två kameramodellerna. Action 2:s kamerahus mäter 39 × 39 × 22,3 mm och väger 56 gram. Hero 10 mäter 71,8 x 50,8 x 33,6 mm och är mer än 100 gram tyngre med sina 158 gram.

Vikterna mellan de båda kamerorna blir dock mer jämbördig när du börjar bygga på moduler på din Action 2. Dock är den fortfarande är något lättare även med extra batteri och display.

En annan viktig skillnad är att GoPro 10 är helt vattentät på upp till 10 meters djup, medan Action 2 bara är vattentät utan moduler.

Läs även vårt test: Bästa actionkamera – Bäst i test 2023

Batteritiden

Enligt DJI ska Action 2 räcka i upp till 70 minuter när du filmar i full HD, medan GoPro-kamerans siffror för filmning i full HD är 112 minuter. Filmar du i 4K (vilket båda kamerorna klarar) sjunker tiden ytterligare, men Hero 10 är fortfarande den bättre av de två när det kommer till batteritiden.

Enligt TechRadar, som testat båda produkterna i praktiken, har Action 2 en tendens att bli överhettad, vilket kan minska batteritiden drastiskt i vissa scenarier. Detta är onekligen ett problem, men å andra sidan löser du det lätt genom att montera den modulära batterienheten Power Mod.

Summa summarum vinner GoPro på knockout i det här segmentet, om vi bara jämför grundutförandet mellan de båda. Med en extra modul i din Action 2 blir de båda kamerorna dock genast mer jämbördiga.

Skärmar

Båda actionkamerorna har OLED-skärmar med Gorilla Glass-skydd och en ljusstyrka på 500 nit. Det är helt okej men inte spektakulärt.

DJI Action 2 har dock en mindre skärm än Hero 10, som bara mäter 1,76 tum stor skärm och har 446 x 424 pixlar. Därför är det betydligt trevligare att titta på och komponera scener på Hero 10:s 2,27 tum stora skärm.

I slutändan är detta dock en fråga om du prioriterar en så liten kamera som möjligt eller en som är mer bekväm att jobba med.

Bild- och videokvalitet

När vi tittar på kameraspecifikationerna ser vi att DJI Action 2 har en större sensor än GoPro Hero 10. Detta är särskilt användbart för dig som ska fota i mörka förhållanden, exempelvis på kvällen.

GoPro kontrar med högre upplösning, men här tycker vi faktiskt att du starkt ska överväga Action 2 om du ofta fotar när det är ont om ljus. Sensorn på Action 2 är hela 35 procent större än den du hittar i Hero 10.

I övrigt slår GoPro Action på fingrarna i det mesta, särskilt när det kommer till filmning, vilket den bättre optimerade GP2-processorn är anledningen till. Du kan filma i 4K med 120 bilder per sekund eller 2,7K med 240 bilder per sekund, vilket passar dig som vill få snygga slow motion-filmer.

Pris

Action 2 är den billigare av de två actionkamerorna, men som vi gått igenom tidigare har GoPro några fördelar. Längre batteritid för filmning i full HD-upplösning och större skärmyta är egenskaper som vissa köpare säkerligen är beredda att betala extra för.

Faktumet att du måste betala för en extra modulär batterienhet för att göra batteritiden för Action 2 lika bra som den du får hos GoPro gör också att prisskillnaden minskar.

Slutsats: DJI Osmo Action 2 vs GoPro Hero 10

Med Action 2 har DJI gått ifrån den tidigare modellens utformning och valt att satsa på ett modulärt och mycket kompakt formspråk. Det gör Action 2 till ett mycket bra val för dig som vill ha en actionkamera som är liten nog att fästa i en skjortficka och skulle göra James Bond imponerad.

Detta kommer dock inte utan att du måste göra kompromisser, vilket batteritid och den lilla skärmen är två exempel på. Det är dock en fördel att du kan bygga ut kameran för att få bättre batteritid. Prismässigt har Action 2 också en fördel mot Hero 10 – är du nybörjare är Action 2 det mesta prisvärda valet.

GoPro Hero har flera fördelar tack vare att den inte försöker vara ultrakompakt. Det gör att du får en större skärm som är bekvämare att arbeta med och ett bättre batteri. I actionkameran sitter också GP2-processorn som möjliggör bättre bildstabilisering och högre bildfrekvens.

Slutsatsen blir att om du har råd att betala lite extra, och inte verkligen är ute efter en så kompakt kamera som möjligt, är GoPro Hero 10 det bättre valet. Med det sagt är inte Action 2 alls någon dålig kamera, men med en liten formfaktor har också kompromisser blivit oundvikliga.

Liknande artiklar

DJI Mini 2 vs DJI Mavic 3
februari 25, 2022

DJI Mini 2 vs DJI Mavic 3 – Vilken drönare är bäst?

av Marcello Rongione
bose 700 vs apple airpods max
januari 11, 2021

TEST: Apple AirPods Max vs Bose 700

av Marcello Rongione
playstation 5 vs xbox x
november 2, 2020

Playstation 5 vs Xbox Series X – Vilken är bäst?

av Alexandra Eriksson

0 Kommentarer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.